Iš miežių branduolių gaminamos perlinės kruopos – maistingas produktas, kuris suteikia energijos. Jose, daugiau nei kitose kruopose, yra fosforo, būtino normaliai medžiagų apytakai ir smegenų veiklai. Perlinės kruopos svarbios raumenų veiklai, todėl rekomenduotinos vartoti sportuojantiems asmenims.

 

  • 200 g perlinių kruopų
  • 300 g pievagrybių
  • 120 g špinatų
  • 30 g petražolių
  • Svogūnas
  • 1 l daržovių sultinio
  • 120 ml baltojo vyno
  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną bei pievagrybius. Sumaišyti su perlinėmis kruopomis bei špinatais ir keletą minučių pakepti. Supilti vyną ir troškinti, kol išgaruos. Supilti vieną samtį sultinio, kai jis susigers, įpilti kitą. Kartoti, kol kruopos išvirs. Tada puodą nukelti nuo ugnies. Troškinį sumaišyti su likusiu aliejumi, petražolėmis, druska ir pipirais. Puošti keptais pievagrybiais bei petražolėmis.

 

100 g apie 96 kcal

Paruošimo laikas: 60 min

4 porcijų

Spausdinti