Pavasaris be ridikėlių – ne pavasaris (+ 3 receptai)
2017-05-08 15:32Ridikėliai – daržovė, kurios skonis tikriausiai ne vienam asocijuojasi su pavasariu. Tačiau jie ne tik skanūs, bet ir labai naudingi sveikatai. Ypač ridikėlių rekomenduojama vartoti asmenis, turintiems virškinimo veiklos sutrikimų, nusilpus imuninei sistemai, sergant diabetu ir pan. Ridikėliai suteikia naują skonį salotomis, sumuštiniams ir kitiems, dažniausiai šaltiems, užkandžiams.
Sumuštiniai su lašiša, ridikėliais ir daigais
- 8 riekės visadalių miltų sumuštinių duonos
- 55 g tepamo sūrio
- 75 g rūkytos lašišos
- 2 pomidorai
- 2 – 3 ridikėliai
- Avokadas
- 35 g liucernos daigų
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Pusę skrudintos duonos riekelų aptepti tepamu sūriu, uždėti gabalėlį lašišos, avokado, pomidorų, ridikėlių ir liucernos daigų. Užvožti kita duonos riekele. Patiekti iš karto arba atšaldyti šaldytuve.
4 porcijų
100 g apie 110 kcal
Paruošimo laikas: apie 10 min
Sumuštiniai su ridikėliais, avokadais ir kiaušiniais
- 8 riekės visadalių miltų sumuštinių duonos
- 8 kiaušiniai
- 3 šaukštai graikiško jogurto
- 3 šaukštai majonezo
- 2 šaukšteliai garstyčių
- Avokadas
- Laiškinis svogūnas
- 4 ridikėliai
- 3 šaukštai kepintų moliūgų sėklų
- 3 šaukštai smulkiai supjaustytų kalendrų lapų
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Kiaušinius išvirti, nulupti ir smulkiai supjaustyti. Jogurtą sumaišyti su majonezu, garstyčiomis ir druska bei pipirais. Sudėti susmulkintus kiaušinius, avokadą, svogūnų laiškus, ridikėlius, moliūgų sėklas ir kalendrų lapus. Šiuo mišiniu aptepti skrudintas pusę duonos riekelių. Likusiomis užvožti sumuštinius. Patiekti iš karto arba atšaldyti šaldytuve.
4 porcijų
100 g apie 390 kcal
Paruošimo laikas: apie 10 min
Sumuštiniai su ridikėliais ir agurkais
- 8 riekės visadalių miltų sumuštinių duonos
- 55 g tepamo sūrio
- Pusė ilgavaisio agurko
- 4 ridikėliai
- 2 šaukštai baltojo vyno acto
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- Rėžiukų pagal skonį
Gaminimas
Agurką nulupti ir supjaustyti griežinėliais. Apšlakstyti actu ir palikti pastovėti 10 – 15 minučių. Griežinėliais supjaustyti ridikėlius. Duonos riekeles aptepti tepamu sūreliu, dėti pamarinuotų agurkų ir ridikėlių griežinėlių. Užvožti kita duonos rieke. Sumuštinius galima supjaustyti kąsnio dydžio užkandžiais. Kiekvieną sumuštinuką papuošti rėžiukų lapeliais. Patiekti iš karto arba atšaldyti šaldytuve.
4 porcijų
100 g apie 131 kcal
Paruošimo laikas: apie 10 min