Pavasarį gamta puošiasi įspūdingais žiedais. Kodėl jais nepagardinus desertų? Valgomi žiedai konditerinius gaminius pavers ne tik ypač gardžiais, bet ir nuostabiai gražiais. Tiks net įmantriausioms šventėms!

 

Nekeptas tortas su našlaičių žiedais

 

8 porcijos

100 g 289 kcal

Ruošti 5,5 val.

 

PAGRINDUI:

  • 200 g sviestinių sausainių
  • 80 g sviesto
 

ĮDARUI:

  • 10 g želatinos + 50 ml vandens mirkyti
  • 400 g neutralaus skonio kreminio sūrio
  • 100 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 250 ml 35 % riebumo grietinėlės
  • 200 g mėlynių tyrės
 

PAPUOŠIMUI:

  • 100 g šviežių mėlynių
  • Valgomų našlaičių žiedų
 

GAMINIMAS. Sausainius sutrinti į trupinius ir sumaišyti su lydytu sviestu. Gauta mase iškloti torto formą, gerai suspausti ir dėti į šaldytuvą, kol ruošiamas įdaras. Želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Sūrį išplakti su milteliniu cukrumi, vanile. Atskirai iki standumo išplakti grietinėlę. Į sūrio masę supilti želatiną ir atsargiai įmaišyti plaktą grietinėlę. Gautą masę padalinti į tris lygias dalis. Į vieną įmaišyti 2/3 mėlynių tyrės, į antrą – likusią, o trečią dalį palikti be mėlynių. Ant paruošto torto pagrindo supilti sūrio masę su daugiausia mėlynių tyrės. 30 min. šaldyti, kad sutvirtėtų. Užpilti kitą sūrio masės dalį su trupučiu mėlynių. Vėl 30 min. šaldyti. Galiausiai supilti likusią sūrio masę. Paruoštą tortą 4 val. dėti į šaldytuvą sustingti. Patiekti papuošus mėlynėmis ir našlaičių žiedais.

 

Piece,Of,No,Baked,Blueberry,Layered,Cheesecake,,Ombre,Mousse,Cake,

 

Keksas su ramunėlių žiedais

 

10 porcijų

100 g 324 kcal

Ruošti 2 val.

 
  • 100 g sviesto
  • 2 kiaušiniai
  • 150 g cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 100 ml pieno
  • 200 g kvietinių miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • 2 šaukšteliai džiovintų ramunėlių žiedų
  • Žiupsnelis druskos

GLAJUI:

  • 100 g miltelinio cukraus
  • 3 šaukštai citrinos sulčių
 

GAMINIMAS. Sviestą ištirpinti ir palikti pravėsti. Kiaušinius išplakti su cukrumi. Įmaišyti sviestą, vanilės ekstraktą, pieną. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, druska, ramunėlių žiedais ir įmaišyti į tešlą. Ją supilti į riebalais išteptą kekso formą ir kepti apie 45 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Išėmus palikti atvėsti. Glajui cukrų sumaišyti su citrinos sultimis. Apšlakstyti pravėsusį keksą. Papuošti ramunėlių žiedais. Palikti bent 30 min., kad glajus sustingtų.

 

Easter,Yeast,Cake,(babka),Covered,With,Icing,And,Decorated,With

 

„Žydintys“ sausainiai

 

20–25 vnt.

100 g 455 kcal

Ruošti 45 min.

  • 200 g minkšto sviesto
  • 100 g cukraus
  • Kiaušinis
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 250 g miltų
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 50 g valgomų gėlių žiedų (levandų, rožių, ramunėlių)

GAMINIMAS. Sviestą ir cukrų sumaišyti, kol masė taps švelni ir puri. Įmušti kiaušinį, supilti vanilės ekstraktą ir gerai išmaišyti. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais, druska. Įmaišyti į tešlą. Suberti žiedus ir atsargiai, kad kuo mažiau suirtų, permaišyti. Formuoti plokščius sausainius ir kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C. Patiekti atvėsintus.

 

Food,On,A,Table,For,Healthy,Dessert.,Buscuits,On,A

 

Sluoksniuotas skanėstas

 

4 porcijos

100 g 230 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 250 g maskarponės
  • 100 g 35 % riebumo grietinėlės
  • 2 šaukštai cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 70 g mėlynių uogienės
  • 100 g granatų uogienės
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Šaukštas džiovintų levandų žiedų
  • Šviežių mėlynių papuošti
 

GAMINIMAS. Maskarponę išplakti kartu su grietinėle, cukrumi ir vanilės ekstraktu. Turi gautis puri masė. Abi uogienes sumaišyti su citrinos sultimis ir levandų žiedais. Sluoksniuoti desertą: indelių apačioje dėti dalį maskarponės kremo, ant šio – uogienių mišinį ir vėl maskarponės kremo. Viršų papuošti mėlynėmis ir levandomis. Prieš patiekiant valandą palaikyti šaldytuve.

 

Blueberry,Dessert,With,Lavender,Flowers

 

Rožių žiedlapių džemas

 

2 stiklainiukai (apie 500 g)

100 g 157 kcal

Ruošti 1,5 val.

   
  • Apie 60 g (dvi stiklinės) šviežių valgomų rožių žiedlapių
  • 240 ml vandens
  • 500 g cukraus
  • 2 šaukštai citrinos sulčių
  • Šaukštas tarkuotos citrinos žievelės
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
 

GAMINIMAS. Rožių žiedlapius nuplauti, jei stambūs, šiek tiek susmulkinti. Užpilti vandeniu ir užvirinti. Sumažinus kaitrą virti 10–15 min., kol žiedlapiai suminkštės ir sušvelnės. Suberti cukrų ir likusius ingredientus. Nuolat maišant virti 20–30 min., kol džemas sutirštės. Išvirus leisti atvėsti. Patartina patiekti su skrebučiais, trapučiais, kruasanais, galima naudoti kaip kepinių įdarą.

 

Rose,Petals,Jam,On,A,Gray,Background,With,Bulgarian,Motives

 
Spausdinti
 

Autorius Jūratė Survilė