Špinatai – tai tikra vitaminų bomba! Jie gerina regėjimą, stiprina kaulus ir raumenis bei palaiko sveiką virškinimo sistemą. Dar daugiau vitaminų ir mineralų yra apvirtuose ar apkeptuose žalumynuose. Skanių patiekalų su špinatais nesunku pasigaminti.

 

Šiltos špinatų salotos su kumpiu

 
  • 250 g špinatų
  • 150 g kumpio
  • 40 g svogūno
  • Česnako skiltelė
  • 2 šaukštai obuolių sidro acto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį
  • 2 šaukšteliai cukraus

Gaminimas

 

Špinatus sudėti į dubenį. Kumpį supjaustyti ir pakepinti, kol šiek tiek apskrus. Iš keptuvės išgriebti kiaurasamčiu ir padėti ant popierinės servetėlės, kad riebalai susigertų. Pakepinti supjaustytą svogūną ir česnaką. Įpilti acto, įberti druskos, pipirų ir cukraus. Išmaišyti ir užpilti ant špinatų. Ant salotų uždėti skrudintus kumpio gabalėlius.

 

Špinatai su svogūnų laiškais ir žirniais

 
  • Ryšelis svogūnų laiškų
  • 180 g žirnelių
  • 175 ml balto vyno
  • 300 g špinatų
  • Šaukštas alyvuogių aliejus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Keptuvėje įkaitinti aliejų, pakepinti smulkintus svogūnų laiškus. Sudėti žirnelius ir pakepti dar 2 minutes. Supilti baltą vyną ir virinti ant lėtos ugnies. Sudėti špinatus, sumaišyti, kol špinatų lapai apvys. Pabarstyti druska ir pipirais.

Spausdinti