Paštetas – virtuvės stebuklas. Jis gali būti lengvas ir kreminis, sodrus ir intensyvaus skonio, pagamintas iš mėsos arba net vegetariškas. Tai patiekalas, kuris puikiai tinka tiek kasdieniams pusryčiams, tiek šventiniam stalui. O svarbiausia – jį nesunku pagaminti namuose!

 

Vištų kepenėlių

 

8 porcijos

100 g 227 kcal

Ruošti 3 val.

 
  • Svogūnas
  • 100 g sviesto
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g vištų kepenėlių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 50 ml baltojo vyno
  • 100 ml 35 % riebumo grietinėlės
 

GAMINIMAS. Smulkintą svogūną kepinti pusėje sviesto, kol suminkštės (apie 5 min.). Suberti kapotą česnaką ir kepti dar minutę. Suberti smulkintas kepenėles, pagardinti prieskoniais ir kaitinti 7–8 min., kol lengvai paruduos, bet viduje dar liks rausvos. Supilti vyną ir troškinti porą minučių, kol jis išgaruos. Nukelti keptuvę nuo kaitros ir palikti pravėsti. Supilti grietinėlę, įmaišyti likusį sviestą ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Prieš valgant bent 2 val. laikyti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

 

Slices,Of,Bread,With,Delicious,Pate,And,Basil,On,Wooden

 

Pievagrybių ir pupelių

 

6 porcijos

100 g 182 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • Raudonasis svogūnas
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus kepti
  • 2 skiltelės česnako
  • 250 g pievagrybių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio džiovintų smulkintų čiobrelių
  • Šaukštas sojų padažo
  • Šaukštelis citrinos sulčių
  • 250 g virtų baltųjų pupelių (arba konservuotų, nusausintų)
  • 50 g graikinių riešutų
 

GAMINIMAS. Susmulkintą svogūną kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min., kol suminkštės. Sudėti kapotą česnaką ir kepti dar minutę. Suberti griežinėliais pjaustytus grybus, pagardinti prieskoniais ir kepti dar apie 8 min., kol grybai išskirs skysčio ir suminkštės. Supilti sojų padažą, citrinos sultis, gerai išmaišyti ir kepti dar porą minučių. Nukėlus nuo kaitros palikti truputį pravėsti. Kartu su pupelėmis ir riešutais sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Paruoštą paštetą sudėti į indelį ir laikyti šaldytuve bent 1 val., kad skoniai susijungtų.

 

Homemade,Mushroom,And,Bean,Paste.,Mexican,Cuisine,Pate,Of,Beans,

 

Aštrus kiaulienos

 

8 porcijos

100 g 259 kcal

Ruošti 3 val.

 
  • Svogūnas
  • Šaukštas aliejaus kepti
  • 2 skiltelės česnako
  • 400 g kiaulienos kepenų
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • Ketvirtis šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • Pusė šaukštelio smulkintų džiovintų raudonėlių
  • 100 ml kiaulienos sultinio
  • 50 ml baltojo vyno
  • 100 g sviesto
  • Šaukštelis Dižono garstyčių
  • Šaukštelis citrinos sulčių
 

GAMINIMAS. Smulkintą svogūną kepti įkaitintame aliejuje apie 5 min., kol suminkštės. Sudėti kapotą česnaką ir kepti dar minutę. Sudėti gabalėliais smulkintas kepenis ir kepti apie 10 min., kol lengvai apskrus. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti. Supilti sultinį, vyną ir uždengus lėtai troškinti apie 30 min. Nukėlus nuo kaitros leisti truputį atvėsti. Kartu su sviestu, garstyčiomis bei citrinos sultimis sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Paruoštą paštetą sudėti į indelį ir laikyti šaldytuve bent 2 val., kad skoniai susijungtų.

 

 Board,With,Toasts,,Bowl,Of,Tasty,Pate,,Parsley,,Chilli,Peppers

 

Pikantiškas avinžirnių

 

6 porcijos

100 g 180 kcal

Ruošti 40 min.

   
  • 250 g virtų avinžirnių (arba konservuotų, nusausintų)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • Česnako skiltelė
  • Šaukštas tahinio (sezamų pastos)
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • Ketvirtis šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių
  • Pusė šaukštelio kumino
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Šaukštas sojų padažo
  • 50 ml vandens
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Supilti vandenį ir išmaišyti. Jeigu per tiršta, įpilti dar vandens. Paruoštą paštetą bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

 

Hummus,(pate,,Pasta,,Dip),Of,Lentils,Or,Daal.,Red,Lentils

 

Lengvas tunų

 

6 porcijos

100 g 200 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 300 g konservuotų tunų aliejuje (nusausintų)
  • 100 g kreminio sūrio
  • 2 šaukštai majonezo
  • Šaukštelis Dižono garstyčių
  • Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • Pusė šaukštelio citrinos sulčių
  • Mažas raudonasis svogūnas
  • Marinuotas agurkėlis
  • Šaukštas kaparėlių
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sutrinti elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės. Jeigu per tirštas, galima įmaišyti daugiau aliejaus. Paruoštą paštetą bent 30 min. laikyti šaldytuve, kad skoniai susijungtų.

 

 Bruschetta,With,Tuna,Pate,,Fish,Rillettes,On,Wooden,Background,,Selective

 

 

Spausdinti
 

Autorius  Jūratė Survilė