Įprastai kiekvienuose namuose galima rasti bent vieną stiklainiuką uogienės. Tai ne tik tobulas pagardas blynams, bet ir puikus nesudėtingai paruošiamų desertų ingredientas!

 

Desertiniai lietiniai

 

3 porcijos

100 g 279 kcal

Ruošti 30 min.

 
  •  125 g kvietinių miltų
  •  240 ml pieno
  •  3 kiaušiniai
  •  Druskos pagal skonį
  •  2 šaukštai cukraus
  •  Pusė šaukštelio vanilinio cukraus
  •  3 šaukštai lydyto sviesto kepti

ĮDARUI:

  •  250 g rikotos
  •  100 ml riebios grietinėlės
  •  Šaukštas cukraus
  •  Šaukštelis vanilinio cukraus
  •  130 g mėlynių uogienės
  •  Miltelinio cukraus patiekti
 

GAMINIMAS. Miltus, pieną, kiaušinius, druską, paprastą ir vanilinį cukrų išplakti elektriniu plaktuvu iki tolygios skystos tešlos. Iškepti plonus lietinius. Įdarui rikotą sumaišyti su grietinėle, paprastu ir vaniliniu cukrumi. Kiekvieną lietinį aptepti šiuo kremu, ant viršaus paskirstyti truputį uogienės ir gražiai sulankstyti. Patiekti papuošus milteliniu cukrumi, galima ir šviežiomis uogomis.

 

Crepes,With,Blueberry,Jam,,Ricotta,Cheese,And,Fresh,Berries.,Pancakes

 

Sluoksniuotas skanėstas

 

2 porcijos

100 g 236 kcal

Ruošti 15 min.

 

  •  150 g rikotos
  •  100 ml riebios grietinėlės
  •  2 šaukštai cukraus
  •  Šaukštelis citrinos sulčių
  •  200 g granolos
  •  100 g braškių uogienės
  •  Šviežių mėtų papuošti
 

GAMINIMAS. Rikotą išplakti su grietinėle, cukrumi ir citrinos sultimis. Į stiklinius indelius dėti sluoksnį granolos, ant jos – rikotos masę, tada uogienės sluoksnį ir taip kartoti iki viršaus. Patiekti nedelsiant papuošus mėtomis.

 

Crispy,Creamy,Strawberry,Trifle.,Delicious,Summer,Dessert,Of,Shortbread,Crumbs,

 

„Lamingtono“ pyragas

 

10 porcijų

100 g 356 kcal

Ruošti 14 val.

 

  •  300 g minkšto sviesto
  •  300 g cukraus
  •  5 kiaušiniai
  •  375 g savaime kylančių miltų
  •  125 ml pieno

PANAKOTAI:

  •  3 želatinos lapeliai
  •  1 l neriebios grietinėlės
  •  165 g cukraus
  •  Vanilės ankštis

UOGIENĖS PERTEPTI:

  •  400 g braškių uogienės
  •  Šaukštas citrinos sulčių

ŠOKOLADINIAM GLAISTUI:

  •  100 g juodojo šokolado
  •  120 g miltelinio cukraus
  •  250 ml neriebios grietinėlės
  •  25 g sviesto
  •  100 g kokosų drožlių
 

GAMINIMAS. Sviestą išmaišyti su cukrumi elektriniu plaktuvu iki purios masės. Po vieną maišant įmušti kiaušinius. Sumažinus greitį plakti toliau ir supilti miltus, pieną – maišyti, kol ingredientai visiškai susijungs. Tešlą supilti į dvi vienodo dydžio skardas ir kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C, kol gražiai apskrus. Palikti atvėsti. Pasiruošti panakotos sluoksnį: 5 min. šaltame vandenyje mirkyti želatinos lapelius. Grietinėlę supilti į puodą, suberti iš vanilės ankšties išimtas sėklas, cukrų. Kaitinti ant nedidelės kaitros, kol cukrus ištirps. Nukaitus įmaišyti išbrinkusią želatiną. Palikti 1 val. pastovėti kambario temperatūroje. Pyrago pagrindus subadyti šakute ir gausiai aptepti panakotos mase. Uždengti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną ant pyrago pagrindo paskleisti braškių uogienę, sumaišytą su citrinos sultimis. Uždengti kitu pyrago lakštu ir vėl dėti į šaldytuvą. Glaisto ingredientus sudėti į karščiui atsparų dubenėlį ir išlydyti karštuose garuose, išmaišyti. Apglaistyti pyragą, gausiai apibarstyti kokosų drožlėmis. Prieš patiekiant 1 val. šaldyti, kad glaistas sustingtų.

 

Australian,Lamington,Cake,With,Raspberry,Jam,,Top,View,,Dark,Blue

 

Sausainiai „Skarelės“

 

Apie 20 vnt.

100 g 311 kcal

Ruošti 1 val.

 
  •  170 g maskarponės
  •  230 g minkšto sviesto
  •  150 g cukraus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  375 g miltų
  •  150 g vyšnių džemo
  •  Miltelinio cukraus patiekti
 

GAMINIMAS. Maskarponę išplakti su sviestu, cukrumi ir druska. Pamažu maišant suberti miltus. Užminkyti tešlą. Ją apie 20 min. šaldyti. Iškočioti ploną lakštą, supjaustyti kvadratėliais. Į kiekvieno vidurį dėti po šaukštelį džemo, užlenkti du priešingus kampus vieną ant kito, kad išeitų skarelės. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Patiekti atvėsintus, apibarstytus milteliniu cukrumi.

 

Sweet,Cookies,With,Cherry,Jam.,Baking.,Top,View,,Free,Copy 

 

Spurgos su džemo įdaru

 

6 porcijos

100 g 329 kcal

Ruošti 2 val.

 

  •  250 ml pieno
  •  75 g cukraus
  •  7 g sausų mielių
  •  Kiaušinis
  •  500 g miltų
  •  100 ml aliejaus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  100 g vyšnių džemo
  •  Aliejaus virti
  •  Miltelinio cukraus patiekti
 

GAMINIMAS. Pieną pašildyti iki 30 °C. Įberti šaukštą cukraus, mieles ir palikti 20 min., kad jos aktyvuotųsi. Kiaušinius išplakti su likusiu cukrumi, supilti į miltus. Įmaišyti mieles, aliejų ir suformuoti tešlą. Ją padėti šiltai 1 val. Pakilusią tešlą perminkyti, iškočioti 1 cm storio lakštą, stikline išspausti apskritimus. Į vidurį dėti džemo ir uždengti kitu apskritimu. Kraštus tvirtai suspausti. Palikti dar 15 min. pakilti, paskui išvirti įkaitintame aliejuje. Iškepusias spurgas dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių. Patiekti apibarsčius milteliniu cukrumi.

 

Traditional,Polish,Donuts,On,Wooden,Background.,Tasty,Doughnuts,With,Jam.

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė