Ruošdamiesi šiltajam sezonui dauguma galvoja, kaip lengvai numesti vieną kitą kilogramą. Dalijamės receptais, kurie ne tik padės subalansuoti svorį, bet ir paskatins natūralų organizmo apsivalymą. Pasitikime šiltymetį sveiki ir gražūs!

 

Brokolių salotos

 

6 porcijos

100 g 194 kcal

Ruošti 15 min.

 

  • 500 g brokolių
  • Raudonasis svogūnas
  • 60 g džiovintų spanguolių
  • 65 g gliaudytų saulėgrąžų

PADAŽUI:

  • 60 g tahinio
  • 40 ml raudonojo vyno acto
  • 40 ml klevų sirupo
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Skiltelė česnako
 

GAMINIMAS. Brokolius supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, spanguolėmis (jei kietos, prieš tai išmirkyti vandenyje) ir saulėgrąžomis. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus (česnaką išspausti arba labai smulkiai sukapoti). Gautu padažu apšlakstyti salotas, išmaišyti.

 

Healthy,Homemade,Broccoli,Salad,With,Bacon,And,Onions

 

Pusryčių glotnutis

 

2 porcijos

100 ml 126 kcal

Ruošti 5 min.

 

  • 250 g vanilinio graikiško jogurto
  • 125 ml migdolų pieno
  • Šaldytas bananas
  • Šaukštas medaus
  • 2 šaukšteliai mačios miltelių
  • 2 šaukšteliai kokosų drožlių
 

GAMINIMAS. Visus ingredientus sudėti į kokteilių plaktuvą ir suplakti iki vientisos tyrės.

 

Matcha,Green,Tea,Chia,Seed,Pudding,,Dessert,With,Fresh,Mint

 

 

Kepti burokėliai

 

3 porcijos

100 g 62 kcal

Ruošti 45 min.

 

  • 3 dideli burokėliai
  • Šaukštas alyvuogių aliejaus
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštas balzaminio acto
  • Šaukštas medaus
  • Saujelė šviežių kalendrų
 

GAMINIMAS. Burokėlius supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Aliejų sumaišyti su druska, pipirais, balzaminiu actu ir medumi. Gautu mišiniu apšlakstyti burokėlius, išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol suminkštės. Patiekti sumaišius su smulkintomis kalendromis. Galima valgyti vienus arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos, žuvies patiekalų.

 

Baked,Beetroot,Salad,With,Cilantro,In,A,Bowl.,Healthy,Vegan

 

Sėmenų miltų blyneliai

 

4 porcijos

100 g 244 kcal

Ruošti 20 min.

 

  • 120 g linų sėmenų miltų
  • 4 kiaušiniai
  • 80 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 15 ml citrinos sulčių
  • Šaukštelis kepimo miltelių
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Žiupsnelis druskos
  • Aliejaus kepti
 

GAMINIMAS. Iš visų ingredientų užmaišyti tešlą. Keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus iškepti blynelius. Gardu patiekti su uogomis, vaisiais, jogurtu.

 

Image,Shows,A,Homemade,Fluffy,Pancake,With,Blueberry,On,The

 

Bolivinių balandų mišrainė

 

4 porcijos

100 g 223 kcal

Ruošti 30 min.

 

  • 170 g bolivinių balandų kruopų
  • 500 ml vandens
  • 240 g konservuotų baltųjų pupelių
  • 160 g vynuoginių pomidorų
  • Trumpavaisis agurkas
  • Saldusis svogūnas
  • Keli lapeliai šviežių bazilikų

PADAŽUI:

  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 40 ml alyvuogių aliejaus

GAMINIMAS. Bolivines balandas suberti į virintą lengvai sūdytą vandenį ir virti apie 20 min., kol išbrinks ir suminkštės. Nusausinti. Sumaišyti su pupelėmis, smulkintais pomidorais, agurku, smulkiai kapotu svogūnu ir bazilikais. Iš nurodytų ingredientų pagaminti padažą ir pagardinti mišrainę.

 

Quinoa,Salad,With,Vegetables,Mix,,Chickpea,And,Cheese.superfoods,Concept.

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė