Organizmą valantys receptai
2024-04-19 07:29Ruošdamiesi šiltajam sezonui dauguma galvoja, kaip lengvai numesti vieną kitą kilogramą. Dalijamės receptais, kurie ne tik padės subalansuoti svorį, bet ir paskatins natūralų organizmo apsivalymą. Pasitikime šiltymetį sveiki ir gražūs!
Brokolių salotos
6 porcijos
100 g 194 kcal
Ruošti 15 min.
- 500 g brokolių
- Raudonasis svogūnas
- 60 g džiovintų spanguolių
- 65 g gliaudytų saulėgrąžų
PADAŽUI:
- 60 g tahinio
- 40 ml raudonojo vyno acto
- 40 ml klevų sirupo
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Skiltelė česnako
GAMINIMAS. Brokolius supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Sumaišyti su smulkiai pjaustytu svogūnu, spanguolėmis (jei kietos, prieš tai išmirkyti vandenyje) ir saulėgrąžomis. Sumaišyti padažui skirtus ingredientus (česnaką išspausti arba labai smulkiai sukapoti). Gautu padažu apšlakstyti salotas, išmaišyti.
Pusryčių glotnutis
2 porcijos
100 ml 126 kcal
Ruošti 5 min.
- 250 g vanilinio graikiško jogurto
- 125 ml migdolų pieno
- Šaldytas bananas
- Šaukštas medaus
- 2 šaukšteliai mačios miltelių
- 2 šaukšteliai kokosų drožlių
GAMINIMAS. Visus ingredientus sudėti į kokteilių plaktuvą ir suplakti iki vientisos tyrės.
Kepti burokėliai
3 porcijos
100 g 62 kcal
Ruošti 45 min.
- 3 dideli burokėliai
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Šaukštas balzaminio acto
- Šaukštas medaus
- Saujelė šviežių kalendrų
GAMINIMAS. Burokėlius supjaustyti vidutinio dydžio gabalėliais. Aliejų sumaišyti su druska, pipirais, balzaminiu actu ir medumi. Gautu mišiniu apšlakstyti burokėlius, išmaišyti, kad tolygiai pasidengtų. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C, kol suminkštės. Patiekti sumaišius su smulkintomis kalendromis. Galima valgyti vienus arba patiekti kaip garnyrą prie mėsos, žuvies patiekalų.
Sėmenų miltų blyneliai
4 porcijos
100 g 244 kcal
Ruošti 20 min.
- 120 g linų sėmenų miltų
- 4 kiaušiniai
- 80 ml nesaldinto migdolų pieno
- 15 ml citrinos sulčių
- Šaukštelis kepimo miltelių
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- Pusė šaukštelio cinamono
- Žiupsnelis druskos
- Aliejaus kepti
GAMINIMAS. Iš visų ingredientų užmaišyti tešlą. Keptuvėje su nedideliu kiekiu aliejaus iškepti blynelius. Gardu patiekti su uogomis, vaisiais, jogurtu.
Bolivinių balandų mišrainė
4 porcijos
100 g 223 kcal
Ruošti 30 min.
- 170 g bolivinių balandų kruopų
- 500 ml vandens
- 240 g konservuotų baltųjų pupelių
- 160 g vynuoginių pomidorų
- Trumpavaisis agurkas
- Saldusis svogūnas
- Keli lapeliai šviežių bazilikų
PADAŽUI:
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 40 ml alyvuogių aliejaus
GAMINIMAS. Bolivines balandas suberti į virintą lengvai sūdytą vandenį ir virti apie 20 min., kol išbrinks ir suminkštės. Nusausinti. Sumaišyti su pupelėmis, smulkintais pomidorais, agurku, smulkiai kapotu svogūnu ir bazilikais. Iš nurodytų ingredientų pagaminti padažą ir pagardinti mišrainę.
Autorius Jūratė Survilė