Okroška – tai Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje ir kituose slavų kraštuose labai populiari šalta sriuba, kažkuo primenanti mūsiškius šaltibarščius. Paprastai šeimininkės sriubą pradeda gaminti šiltuoju metų laiku – pavasarį ir vasarą. Šalta sriuba su šviežiais žalumynais ir duonos gira arba kefyru yra tikra atgaiva karštą vasaros dieną, bet ir pakankamai soti, nes gaminama su mėsa, paprastai kumpiu, virta mėsa ar dešrelėmis. Šiai sriubai nereikia jokių egzotiškų produktų, tiks tokie, kokie dažniausiai laikomi šaldytuve…

  • 200 g kumpio
  • 300 g ridikėlių
  • Ilgavaisis agurkas
  • Ryšelis svogūnų laiškų, krapų ir petražolių
  • 3 bulvės
  • 4 kiaušiniai
  • 1 l kefyro
  • 250 ml virinto vandens
  • 100 g grietinės
  • 2 šaukštai garstyčių
  • Druskos, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Kietai išvirti kiaušinius, nulupti ir supjaustyti kubeliais. Išvirti bulves su lupenomis. Kai atvės, nulupti ir taip pat supjaustyti kubeliais. Supjaustyti kumpį ir daržoves (ridikėlius, agurkus, svogūnų laiškus, krapus ir petražoles). Sumaišyti su grietine, druska, pipirais ir garstyčiomis. Palikti valandą šaldytuve, kad atvėstų. Prieš valgant, šiek tiek daržovių su grietine sudėti į lėkštes ir užpilti kefyro ir vandens mišiniu. Papuošti krapais arba petražolėmis.

 

100 g apie 145 kcal

Spausdinti