Tešlai:

  • 450 g miltų
  • 2 kiaušiniai
  • 200 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių

Obuolių įdarui:

  • 500 g obuolių
  • 3 šaukšteliai cukraus
  • Šaukštelis cinamono

Varškės įdarui:

  • 500 g varškės
  • Kiaušinis
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

Gaminimas

Tešlai: kiaušinius su cukrumi išplakti iki vientisos purios masės. Miltus ir kepimo miltelius persijoti. Sviestą sutarkuoti. Į kiaušinių plakinį dėti miltų mišinį su tarkuotu sviestu ir išminkyti tešlą. Masė turi būti minkšta, bet nelipti prie rankų. Tešlą padalyti pusiau. Vieną dalį dėti į šaldytuvą, o kitą iškloti kepimo inde ir subadyti šakute. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC temperatūros.

Obuolių įdaras: obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius, sutarkuoti ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu.

Varškės įdaras: permaltą varškę ištrinti su kiaušiniu ir vaniliniu cukrumi.

Ant apkepto pyrago sluoksnio paskleisti obuolių įdarą, ant jo – varškės įdarą. Viršų užkloti likusia tešlos dalimi. Kepti apie 1 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC.



Spausdinti