Niekuo nėra skaniau nei sultingas, raudonskruostis obuolys nuo šakos. Nebent tai būtų kiti gardūs patiekalai iš jų. Galbūt šis receptas taps jūsų įkvėpimo šaltiniu?

 

  • 4 vištų krūtinėlių puselės 
  • 2 obuoliai
  • Skiltelė česnako
  • 175 ml natūralaus jogurto
  • 2,5 g džiovintų čiobrelių
  • 2,5 g džiovintų rozmarinų
  • Druskos, baltųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Vieną obuolį sutarkuoti, kitą supjaustyti skiltelėmis. Tarkuotą obuolį sumaišyti su jogurtu, čiobreliais, druska, pipirais ir smulkiai supjaustyta česnako skiltele. Vištienos krūtinėlę pamušti ir patepti jogurtu. Vištos krūtinėlių puselių centre sudėti obuolio skilteles. Mėsą suvynioti ir sutvirtinti dantų krapštuku. Vištienos suktinukus sudėti į riebalais išteptą puodą. Likusį jogurtą supilti ant suktinukų. Uždengti folija ir kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Tada nuimti foliją ir toliau kepti orkaitėje dar 20 minučių, kol vištiena bus gerai iškepusi.

 

100 g apie 137 kcal

Spausdinti