Visi žino baltąjį, juodąjį ir pienišką šokoladą… O visai neseniai buvo sukurta ketvirtoji rūšis – rožinis šokoladas. Prognozuojama, kad netrukus jis atsiras rinkoje. Smaližiai visame pasaulyje nekantriai galimybės paragauti šios saldžios naujovės.

 

sokoladas

Šveicarų šokolado gamintojas „Barry Callebout“ neseniai pranešė, kad sukūrė pirmąją rausvo atspalvio kakavą ir pavadino ją rožiniu šokoladu. Kalbama, kad šokoladas vaisinio, uogų skonio, kurį suteikia raudonosios kakavos pupelės, iš kurių ir gaminamas delikatesinis produktas. Raudonosios kakavos pupelės auga tokiose šalyse kaip Ekvadoras, Brazilija ir Dramblio kaulo krantas. Iš šių specifinių pupelių, taikant unikalų gamybos procesą, sukuriamas išskirtinis šokoladas.

 

Ketvirtoji šokolado rūšis – tai visiškai nauja skonio patirtis. Šokoladas nėra kartus, pieniškas ar saldus. Jis turi vaisių gaivumo ir subtilaus saldumo. Kuriant rožinį šokoladą nebuvo naudojamos uogos ar uogų skonio dirbtinės medžiagos, dažikliai.

 

Beveik prieš 80 metų „Nestle“ pristatė originalų baltąjį šokoladą. Tai buvo paskutinis kartas, kai sukurta nauja šokolado rūšis. „Barry Callebout“ praleido maždaug 10 metų, kurdami naują receptą visiškai naujai, rožinio šokolado rūšiai.

 

Kaip jau minėta anksčiau, rožinis šokoladas yra 100 % natūralus, spalvingas ir tiesiog tirpstantis burnoje. Pirmųjų degustatorių nuomone, jame yra tobula pusiausvyra gaivaus uogų skonio ir saldumo.

 

Deja, prekybos vietose šio šokolado dar reikės palaukti. Manoma, kad rožinio šokolado parduotuvėse bus galima įsigyti tik po maždaug 1,5 metų. Iki tol, kol taip nutiks, rožinio šokolado bus galima paragauti tik tiems, kurie yra profesionalūs ragautojai (degustatoriai).

 

Reikia priminti, kad šokoladas yra ne tik skanus, bet ir labai sveikatai naudingas saldumynas. Juodasis šokoladas gerina širdies ir kraujagyslių būklę, mažina riziką susirgti onkologinėmis ligomis, padeda ilgiau išsaugoti jaunystę ir net nuo karieso. Be to, tikriausiai visi sutiks, kad visų rūšių šokoladas yra puikus priedas prie kavos!