Spalvingos meksikietiškos salotos ne tik pasotina kūną, bet ir pakelia nuotaiką. Prisiminkite jas, kai Saulė nešvies ir kamuos liūdna nuotaika. Ryškios spalvos ir aštrus aitriosios paprikos skonis akimirksniu primins vasarą.

 

  • 120 g raudonlapių gūžinių salotų
  • 120 g lapinių salotų
  • Avokadas
  • Aitrioji paprika
  • 2 – 3 pomidorai
  • Svogūnas
  • 60 g konservuotų kukurūzų
  • 60 g juodųjų alyvuogių
  • 50 g pupelių
  • 50 g avinžirnių

Užpilui

  • 45 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas citrinos sulčių
  • Druskos, svogūnų granulių, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Nuplauti daržoves. Salotas, avokadą, aitriąją papriką, pomidorus, svogūną bei alyvuoges supjaustyti. Konservuotus avinžirnius, pupeles ir kukurūzus nusausinti. Sumaišyti užpilo sudedamąsias dalis. Dubens apačioje sudėti salotas, paskui kitas daržoves ir apšlakstyti užpilu.

 

100 g apie 118 kcal

Paruošimo laikas: 25 min

6 porcijos

Spausdinti