Medaus pyragas su rabarbarais
2014-06-05 16:03Dauguma galvoja, kad sveikiausia valgyti šviežias, žalias daržoves, tačiau ši taisyklė ne visiems produktams galioja. Štai rabarbarai bus vertingesni, jei prieš vartojimą bus virti ar kepti orkaitėje 20 minučių. Rabarbaruose rasta natūralių cheminių medžiagų, polifenolių, kurios gali padėti sunaikinti vėžio ligų ląsteles. Jeigu tolimesni tyrimai tai patvirtins, jos bus naudojamos vaistų nuo šios ligos gamybai. Rabarbarai taip pat mažina cholesterolio kiekį kraujyje, todėl gali padėti išvengti kraujotakos ligų.
Be to, rabarbarų stiebai yra labai skanūs ir itin tinka kepiniuose. Jeigu dar neragavote šio pyrago, gal metas išsikepti medaus pyragą su sultingais rabarbarų gabalėliais? Ypač, jei dabar turite šių stiebų, nes jie greitai vysta. Beje, kad ilgiau išliktų švieži, šaldytuve laikyti stiebus su lapais. Lapų vartoti negalima, nes juose yra nuodingų medžiagų – oksalo rūgšties.
Medaus pyragas su rabarbarais
- 2 – 3 rabarbarų stiebai
- 230 g miltų
- 120 g sviesto
- 3 kiaušiniai
- 125 g cukraus
- 2 – 3 šaukštai rudojo cukraus
- 2 šaukštai medaus
- Šaukštelis kepimo miltelių
Gaminimas
Minkštą sviestą ištrinti su cukrumi, kol masė taps balta. Toliau maišant po vieną įmušti kiaušinius. Tada sudėti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir medų. Išminkyti tešlą. Rabarbarus nuvalyti ir supjaustyti gabalėliais. Sumaišyti juos su ruduoju cukrumi. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstyti pusę medaus tešlos. Ant jos sudėti rabarbarų gabalėlius. Ant viršaus vėl uždėti tešlą. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 35 – 40 minučių.
100 g apie 267 kcal
Paruošimo laikas: 60 min
6 – 8 porcijos