Pirmąjį gegužės sekmadienį minėsime gražiausią pavasario šventę – Motinos dieną. Ši proga neįsivaizduojama be puokštės gėlių ir saldumynų. Ypač, jei pastarieji pagaminti savomis rankomis ir su meile. Kad pyragas neprisviltų, geriau arba kepti pagal seniai išbandytą receptą, arba išbandyti naujus, lengvus patiekalus. Toks pyragas galėtų būti šis – su bananais ir iš sluoksniuotos tešlos. Patiekti jį galima tiek šiltą, tiek šaltą.

 

  • 2 – 3 bananai
  • 400 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
  • 250 g grietinėlės
  • 4 kiaušiniai
  • 3 šaukštai medaus
  • Šaukštas krakmolo
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/3 šaukštelio malto cinamono

Gaminimas

 

Šaldytą sluoksniuotą tešlą atšildyti kambario temperatūroje. Šakute subadytą ir išvyniotą tešlą sudėti į riebalais išteptą arba kepimo popieriumi išklotą skardą. Išplaktus kiaušinius sumaišyti su cinamonu, vaniliniu cukrumi, krakmolu bei dviem šaukštais medaus. Kiaušinių masę tolygiai paskirstyti ant tešlos. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 20 minučių. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais ir pašlakstyti citrinų sultimis. Bananus sudėti ant pyrago viršaus, užlieti likusiu skystu arba tirpintu medumi. Kepti orkaitėje dar 10 minučių.

 

100 g apie 257 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

6 – 8 porcijos

Spausdinti