Maistas, kuris padės prisiminti pavasarį
2017-01-30 16:13Nors tikrojo pavasario dar teks palūkėti, tačiau pavasarinę nuotaiką net ir viduryje žiemos nesunkiai galima susikurti. Viskas priklauso nuo to, ką dedate į lėkštę. Nėra nieko pavasariškiau negu ką tik sudygę grūdų daigai. Daigai labai naudingi žiemos ir virusų nualintam organizmui, nes jie itin turtingi vitaminų ir kitų mikroelementų. Beje, reikėtų atsiminti, kad naudingiausi daigai būna 7 – 11 daiginimo dieną!
Bolivinių balandų kruopų, kiaušinių ir avokadų salotos
- 45 g bolivinių balandų (kynvos) kruopų
- 2 kietai virti kiaušiniai
- Avokadas
- Liucernos daigų pagal skonį
- 2 šaukštai trupintos fetos
- Migdolų pagal skonį
- 120 ml vandens
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Kruopas užpilti vandeniu ir virti, kol suminkštės (apie 15 minučių). Po lygiai paskirstyti virtas kruopas dvejose lėkštėse. Sudėti riekelėmis supjaustytus kietais virtus kiaušinius. Paskaninti druska ir pipirais. Tada sudėti avokadų griežinėlius. Užberti feta, migdolais ir ant viršaus uždėti liucernos daigų.
2 porcijų
100 g apie 186 kcal
Paruošimo laikas: apie 25 min