Lęšių salotos su kepta jautiena ir ridikėliais
2014-03-18 16:38Kai pradeda kamuoti pavasarinis nuovargis, gali būti, kad priežastis – geležies stygius organizme. Lęšių ir jautienos salotos – vertingos geležies ir baltymų šaltinis. Šis patiekalas tampa dar sveikesnis, kai yra pagardinamas ridikėliais, kuriuose esantis vitaminas C, padeda įsisavinti geležį.
- 200 g lęšių
- 200 g keptos jautienos
- Svogūnas
- Saliero stiebas
- 3 – 4 ridikėliai
- Pomidoras
- Lauro lapas
- Mėtų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Užpilui:
- 2 šaukštai garstyčių
- 2 šaukštai obuolių sidro acto
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Lęšius užpilti šaltu vandeniu, įdėti lauro lapą. Kai vanduo užvirs, sumažinti ugnį ir virti apie 20 minučių, kol lęšiai suminkštės. Nupilti vandenį, išgriebti lauro lapą ir supilti lęšius į salotų dubenį. Į keptuvę įpilti šlakelį aliejaus, smulkintą svogūną, salierą ir pakepinti, vis pamaišant, apie 5 minutes. Sumaišyti visas padažo sudedamąsias dalis ir užpilti lęšius. Sudėti keptas daržoves, pjaustytus ridikėlius, pomidorą ir išmaišyti. Keptą jautieną supjaustyti juostelėmis ir sumaišyti su lęšiais bei smulkintomis mėtomis. Papuošti saliero lapu.
100 g apie 210 kcal
Paruošimo laikas: 40 min
4 porcijų