Lengvos vasaros salotos (+ receptas)
2017-06-23 16:11Tikriausiai visi sutiks, kad vasarą labiausiai norisi lengvo maisto. Pirma mintis, ateinanti į galvą, pasisukus kalbai apie lengvą maistą – tai pačios įvairiausios salotos. Jos nebūtinai turi būti nuobodžios – tokios, kurias išmokė gaminti mama. Su salotomis galima eksperimentuoti ir atrasti naujų skonių!
Salotos su braškėmis ir agurkais
- 70 g agurkų
- 30 g šviežiai raugintų agurkų
- 40 g avokadų
- 2 g kiečių
- 50 g braškių
- Graikinių riešutų pagal skonį
- Špinatų (nebūtinai)
Apelsininis padažas:
- 30 ml šviežiai spaustos apelsinų sultys
- 2 g apelsinų žievelių
- 4 g kiečių
- 4 g šviežių bazilikų
- Šaukštas balzaminio acto
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- 100 ml alyvuogių aliejaus
Žaliam bazilikų padažas:
- 60 g bazilikų
- 20 g kiečių
- Šaukštas šviežių citrinų sulčių
- Šaukštas cukraus
- 2 g rupios jūros druskos
Marinatui:
- 3 g mėtų
- 3 g kiečių
Gaminimas
Paruošti padažus. Apelsininis padažas: sumaišyti visus ingredientus, išskyrus aliejų, elektriniu trintuvu. Kai masė bus vientisa, supilti aliejų, nenustojant plakti. Padažas turi gautis skystokas. Žaliasis padažas: sumaišyti visus ingredientus, išskyrus aliejų, elektriniu trintuvu. Kai masė bus vientisa, supilti aliejų, nenustojant plakti. Padažas turi gautis tirštas. Apelsinų sultis supilti į lėkštės dugną. Sudėti supjaustytus šviežius agurkus, raugintus agurkėlius, plėšytus špinatų lapus, avokadą, kiečių žolę, per pusę perpjautas braškes. Užberti graikinių riešutų. Prieš tai 20 g braškių pamarinuoti su mėtomis ir kiečiais 15 – 20 minučių. Salotas papuošti žaliuoju padažu.
2 porcijų
100 g apie 164 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min