Šalti vakarai turėtų vilioti grįžti į šiltus namus ir išsikepti skanų ir sotų pyragą su žuvimi arba mėsa. Lietuvoje populiarūs bulvių plokštainiai, tačiau kodėl neišbandžius ko nors naujo?

 

pyragas

Pyragai žinomi nuo senovės Egipto laikų. Tada jie buvo kepami iš rugių, kviečių ir miežių su medaus įdaru. Kai kas mano, kad tai obuolių pyrago pirmtakai. Mėsos ir žuvies pyragai yra tradicinė britų kulinarinio paveldo dalis, bet juos mėgsta viso pasaulio gyventojai.

 

Šiandien siūlome išbandyti burnoje tirpstančio lašišos ir brokolinių kopūstų kišo receptą. Šis kepinys atrodo labai estetiškai, todėl tiks ir ant šventinio, ir ant kasdienio stalo. Jei patiekalas gaminamas iš pirktinės bemielės tešlos, jį paruošite labai greitai.

 

Lašišos ir brokolinių kopūstų kišas

 
  • 140 g virtos lašišos filė
  • 125 g brokolinių kopūstų
  • 150 ml pieno
  • 75 g mocarelos
  • 2 kiaušiniai
  • Svogūnas
  • Skiltelė česnako
  • 3 šaukštai majonezo
  • 250 g šaldytos, sluoksniuotos bemielės tešlos
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Majoneze ( 2 šaukštai) pakepinti smulkintą česnaką, svogūną ir brokolinių kopūstų žiedynus, kol suminkštės. Ant tešlos lakšto sudėti brokolinių kopūstų masę, virtos lašišos gabalėlius ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Kiaušinius išplakti su pienu, druska ir pipirais ir sumaišyti su likusiu majonezu. Tolygiai paskirstyti kiaušinių ir majonezo plakinį ant daržovių ir sūrio. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 170 laipsnių, 20 – 30 minučių.

 

100 g apie 246 kcal

Paruošimo laikas: 40 min

4 porcijos

Spausdinti