• 1 kg lašišų
  • 2 šaukštai aliejaus
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Garnyrui

  • 50 g sviesto
  • 750 g bulvių
  • 250 g cukinijos
  • 250 g svogūnų laiškų
  • 250 g morkų
  • 250 g brokolių
  • Muskatų pagal skonį
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • 2 šaukšteliai kmynų
  • Stiklinė sauso baltojo vyno
  • Citrina
  • 100 g sviesto

Gaminimas

Kepimo indą ištepti sviestu ir ant dugno sudėti griežinėliais supjaustytas bulves, ant jų – morkų žiedelius, brokolius, svogūnus ir plonomis juostelėmis supjaustytą cukiniją. Pabarstyti prieskoniais, užpilti vynu. Indą uždengti folija ir kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ºC. Išdarytą lašišą pamarinuoti aliejuje su pipirais, druska ir iškepti kepsninėje. Nutarkuoti citrinos žievelę, sumaišyti su kambario temperatūros sviestu ir citrinos sultimis. Sušaldyti. Žuvį patiekti su daržovių garnyru ir citrininiu sviestu.


Spausdinti