• 800 g kiaulienos
  • 200 g įvairių džiovintų vaisių
  • Šaukštelis maltų juodųjų pipirų
  • Šaukštelis druskos
  • Šaukštelis cukraus
  • 2 šaukštai džiūvėsėlių
  • 2 šaukštai sviesto
  • 2 šaukštai aliejaus
  • 1/4 l mėsos sultinio

Gaminimas

Džiovintus vaisius sudėti į puodą, gausiai užpilti vandeniu ir mažiausiai 6 val. mirkyti, po to 10 min. virti. Atvėsusius vaisius supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su cukrumi ir džiūvėsėliais. Mėsą išmušti ir iš abiejų pusių gerai įtrinti druska bei pipirais. Vaisių įdarą sukrėsti ant paruošto mėsos gabalo. Susukti vyniotinį ir gerai surišti. Vyniotinį iš visų pusių apkepti įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Tuomet dėti į troškinimo indą, užpilti sultiniu, uždengti ir troškinti 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ºC temperatūros. Svarbu nuolat vyniotinį laistyti kepimo metu išsiskyrusiomis sultimis ir sultiniu, kad mėsa liktų sultinga ir minkšta.



Spausdinti