Kokios Kalėdos be įdarytos kiaulienos nugarinės? Rekomenduojame išbandyti!

 

"kumpis"

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės
  • 200 g rūkytos kiaulienos kumpio
  • 16 džiovintų slyvų
  • 2 apelsinai
  • 2 šaukštai maltų mairūnų
  • 4 skiltelės česnako
  • 120 ml baltojo vyno acto
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Išspausti apelsinų sultis. Apelsinų minkštimą sumaišyti su mairūnais ir smulkintais česnakais. Kiaulienos nugarinę ištrinti druska ir pipirais, bei apelsinų minkštimų mase. Uždengti ir palaikyti porą valandų. Su medine mentele išskobti ertmę mėsoje ir ją prikimšti džiovintų slyvų. Apvynioti kiaulieną kiaulienos plonais kumpio griežinėliais ir sutvirtinti dantų krapštukais. Įdarytą kiaulieną įdėti į kepimo skardą, apipilti sultimis ir vynu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie valandą. Kai šiek tiek atvės, ištraukti dantų krapštukus ir supjaustyti riekelėmis.

 

6 – 8 žmonėms

100 g apie 356 kcal

Paruošimo laikas: apie 2 val.

Spausdinti