Sakoma, kad maistas paruoštas, naudojant ciberžolę, ilgiau laikosi šviežias. Be to, geltonos, šiltos spalvos patiekalai labiau žadina apetitą. Jau nekalbant apie tai, kad egzotiškas prieskonis suteikia unikalų skonį, kuris ypatingai dera su raudona mėsa.

 

  • 500 g jautienos
  • 240 ml pieno
  • 45 ml augalinio aliejaus ir sviesto
  • Šaukštelis ciberžolės
  • Druskos, maltų, maltų, juodųjų pipirų, aitriosios paprikos pagal skonį

Gaminimas

 

Jautieną supjaustyti plonai ir 30 minučių pamirkyti piene. Vieną mėsos pusę  pabarstyti druską, ciberžole ir aitriosios paprikos milteliais. Kepti 2 – 3 minutes sviesto ir aliejaus mišinyje. Paskui apversti mėsą, vėl pabarstyti ciberžole ir kepti dar porą minučių. Iškepusią mėsą suvynioti į foliją ir palikti šiltoje vietoje 10 minučių. Patiekti su virtais makaronais ir žalumynais.

 

100 g apie 166 kcal

Paruošimo laikas: 45 min

2 porcijų

Spausdinti