Kava kvepiantis jautienos troškinys
2014-01-31 16:20Daugeliui žurnalas „Prie kavos“ asocijuojasi su karšta kava ir saldumynais. Tačiau kava tinka ne vien desertams gaminti. Kavos mėgėjai neabejotinai įvertins ir pamėgs troškinius, kvepiančius aromatingomis kavos pupelėmis…
- 300 g liesos jautienos
- 2 paprikos
- 2 svogūnai
- Skiltelė česnako
- 30 g miltų
- 30 g žemės riešutų
- 75 ml sauso baltojo vyno
- 75 ml stiprios, juodos kavos
- 30 ml alyvuogių aliejaus
- 1 – 2 lauro lapai
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų, džiovintų čiobrelių pagal skonį
- Petražolių puošti
Gaminimas
Į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus ir apkepinti jautienos gabalėlius, kol paruduos iš abiejų pusių. Tada mėsą sudėti į kitą indą ir palikti šiek tiek atvėsti.
Ant mažos ugnies pakepinti susmulkintus svogūnus, česnakus ir paprikas, kol suminkštės. Tada supilti miltus ir dar kepti 2 – 3 minutes. Supilti vyną ir kavą. Nuolatos maišyti.
Ugnį padidinti ir sudėti į keptuvę apkepusią jautieną, suberti riešutus. Įdėti druskos ir pipirų, čiobrelių, lauro lapų. Uždengti ir troškinti apie valandą. Prieš patiekiant, išgriebti lauro lapus. Puošti šviežiomis petražolių šakelėmis.
100 g apie 136 kcal