Karšti sumuštiniai
2022-04-20 08:35Kepti sumuštiniai puikiai tiks sotiems pusryčiams arba užkandžiams kelyje ar darbe. Juos galima ruošti su bet kokiu įdaru, bet sūris ir dešra – tikra klasika! Norisi kažko įdomesnio? Tuomet išbandykite pateiktus receptus!
Su kumpiu ir Chalapos paprika
- 4 sumuštinių duonos riekės
- 2 ožkų sūrio riekelės
- Avokadas
- 4 šoninės griežinėliai
- 2 Chalapos paprikos
- Šaukštas abrikosų džemo
- 2 šaukštai sviesto
- 2 salotų lapai
GAMINIMAS. Sausoje keptuvėje pakepinti šoninę. Avokadą perpjauti, išimti kauliuką, išskobti minkštimą ir supjaustyti. Paprikas perpjauti išilgai ir pašalinti sėklas. Supjaustyti ir kepti apie 2 min. riebaluose, likusiuose nuo šoninės. Dvi sumuštinių duonos riekes aptepti sviestu, abrikosų džemu, sudėti salotas, avokadą, šoninę ir paprikas. Suvožti su likusiomis riekėmis, sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 4 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃.
2 porcijos
100 g 242 kcal
Ruošti 20 min.
Su tunais ir mocarela
- 200 g konservuotų tunų
- 250 g mocarelos
- 3 pomidorai
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Petražolių pagal skonį
- 8 sumuštinių duonos riekės
GAMINIMAS. Tunus sutrinti šakute. Mocarelą plonai supjaustyti. Ant duonos riekių dėti žuvį, ant viršaus – sūrį. Sumuštinius sudėti ant kepimo popieriaus ir kepti 4 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃, kol išsilydys sūris. Pomidorus supjaustyti ir sumaišyti su smulkintomis petražolėmis, pagardinti prieskoniais. Išdėlioti ant sumuštinių.
4 porcijos
100 g 210 kcal
Ruošti 20 min.
Su mėlynuoju sūriu ir spanguolių džemu
- 4 sumuštinių duonos riekės
- Šaukštelis sūdyto sviesto
- 30 g bri
- 2 šaukštai trupinto mėlynojo sūrio
- Šaukštelis spanguolių džemo
- 2 salotų lapai
GAMINIMAS. Duonos riekes aptepti sviestu iš vienos pusės. Sviestuota puse žemyn dvi riekeles dėti į keptuvę. Ant viršaus uždėti plonai pjaustyto bri, užberti mėlynojo sūrio. Likusių riekių nesviestuotą pusę aptepti spanguolių džemu, dėti po salotų lapą ir suvožti. Kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol gražiai apskrus. Apversti ir kepti dar 3 min., kol sūris visiškai išsilydys.
2 porcijos
100 g 350 kcal
Ruošti 20 min.
Su grybais ir svogūnais
- 250 g pievagrybių
- Didelis svogūnas
- 2 skiltelės česnako
- 2 šaukštai grietinės
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Aliejaus kepti
- 4 salotų lapai
- 8 sumuštinių duonos riekės
GAMINIMAS. Sausoje keptuvėje paskrudinti duoną. Svogūną nulupti ir supjaustyti žiedais. Kepinti iki rusvai auksinio atspalvio, sudėti į lėkštę. Grybus supjaustyti ir kepti, kol suminkštės, suberti smulkintą česnaką, sudėti grietinę, pagardinti prieskoniais ir troškinti apie 3 min. Ant 4 duonos riekelių išdėlioti salotų lapus, grybus ir keptą svogūną. Suvožti likusia duona.
4 porcijos
100 g 171 kcal
Ruošti 30 min.
Su rikota ir špinatais
- 250 g rikotos
- 50 g špinatų
- 2 šakelės mėtų
- Česnako skiltelė
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 4 sumuštinių duonos riekės
GAMINIMAS. Špinatus ir mėtas susmulkinti. Suberti smulkintą česnaką, rikotą, pagardinti prieskoniais, gerai išmaišyti. Sausoje keptuvėje paskrudinti duoną. Dar karštas riekeles aptepti rikota su špinatais ir suvožti su likusia duona.
2 porcijos
100 g 200 kcal
Ruošti 20 min.
Su sūriu kepti ant grotelių
- 50 g čederio
- 50 g raudonojo čederio
- 50 g tarkuotos mocarelos
- 10 g sviesto
- 4 sumuštinių duonos riekės
- Kečupo pagal skonį
GAMINIMAS. Aptepti vieną pusę duonos riekių sviestu ir sviestuota puse sudėti į keptuvę. Užberti tarkuotų sūrių mišinio, suvožti su likusia duona sviestuota puse į viršų ir kepti ant vidutinės kaitros apie 5 min., kol gražiai apskrus. Apversti ir kepti dar 3 min., kol sūris visiškai išsilydys. Patiekti su kečupu.
2 porcijos
100 g 465 kcal
Ruošti 20 min.