Jau tapo tradicija kiekvienų metų lapkričio 6-ąją minėti pyragų dieną, kepti ir vaišinti pyragais šeimos narius, draugus ir bendradarbius, o surinktas aukas už išdalytus pyrago gabalėlius paaukoti vaikams įgyvendinti savo svajones, padėti skurstantiems, našlaičiams ar sunkiai sergantiems vaikams. Koks pyragas labiausiai tinka pyragų dienai – individualu. Tai gali būti tas pyragas, kurį kepėte jau daug kartų ir galutinis rezultatas niekada nenuvylė. Tai gali būti visiškai naujas ir originalus pyrago receptas. Tačiau tikriausiai geriausia, jei pyragas būtų pakankamai didelis, pamaitinti miniai!

 

pyragai

Biskvitinis pyragas su ananasais

 
  • 400 g konservuotų ananasų
  • 4 kiaušiniai
  • 100 g cukraus
  • 15 g vanilinio cukraus
  • 120 g miltų
  • 10 g kepimo miltelių
  • Druskos pagal skonį
  • Aliejaus arba sviesto kepti

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Šaltus kiaušinius išplakti iki standžių putų su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Pamažu maišant supilti sijotus miltus su kepimo milteliais ir išmaišyti tešlą be gumulėlių. 6 konservuotų ananasų žiedus atidėti į šalį, likusius – supjaustyti. Aliejumi arba sviestu ištepti kepimo indą, supilti tešlą su ananasų gabaliukais. Ant viršaus uždėti tuos šešis ananasų žiedus ir kepti įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 min., kol į tešlos vidurį įsmeigtas medinis pagaliukas bus sausas.

 

6 – 8 porcijos

100 g apie 339 kcal

Paruošimo laikas: apie 45 min

 

Nesaldus lavašo pyragas su brinza ir varške

 
  • 2 lavašo lakštai
  • 600 g brinzos
  • 300 g varškės
  • 40 – 50 g šviežių krapų
  • 120 ml pieno
  • 3 kiaušiniai
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Sviesto kepti
 

Gaminimas

 

Orkaitę įkaitinti iki 180°. Brinzos sūrį sutrinti šakute ir sumaišyti su varške bei smulkintais krapais ir užpilti pienu. 2 kiaušinius išplakti ir sumaišyti su varške. Lavašus išsukti, perpjauti į tris dalis ir kiekvieną iš jų padengti varškės ir brinzos įdaru. Kepimo indą patepti sviestu ir vieną šalia kito dėti lavašo suktinukus. Juos aptepti plaktu kiaušiniu ir kepti orkaitėje apie 40 min.

 

12 – 16 porcijų

100 g apie 274 kcal

Paruošimo laikas: apie 60 min

 

Nekeptas sūrio pyragas su mangais

 
  • 150 g avižinių sausainių
  • 40 g sviesto
  • 425 g konservuotų mangų
  • Žalioji citrina
  • 275 g baltojo šokolado
  • 300 g grietinėlės sūrio
  • 150 g 35 % grietinėlės
 

Gaminimas

 

Sausainius sutrupinti ir, sumaišius su lydytu sviestu, suslėgti kaip pyrago pagrindą. Mangų gabalėlius nusausinti ir sutrinti su žaliosios citrinos tarkuota žievele ir sultimis. Vandens vonelėje ištirpinti baltąjį šokoladą. Grietinėlės sūrį išplakti su grietinėle ir šokoladu. Įmaišyti pusę mangų ir supilti įdarą ant suslėgtų sausainių. Viršų aplieti likusia mangų tyre. Atšaldyti šaldytuve bent 3 val., kol sukietės.

 

10 porcijų

100 g apie 191 kcal

Paruošimo laikas: apie 30 min

Spausdinti