Visi žino, kad varlių šlaunelės Prancūzijoje – delikatesas. Jų galima įsigyti ir didžiuosiuose Lietuvos prekybos centruose, bet retas išdrįsta ką nors iš jų pagaminti. Varlių mėsos skonis panašus į vištienos, žuvies ir omaro. Patiekalai su šiuo originaliu ingredientu išties puikaus skonio, nesudėtingai pagaminami ir vertinami gurmanų visame pasaulyje!

 

Keptos varlių šlaunelės su česnakiniu aliejumi

 

varlių šlaunelės (4)

 
  • 500 g varlių šlaunelių
  • 300 ml pieno
  • 150 g miltų
  • 150 g sviesto
  • Pusė citrinos
  • 5 skiltelės česnako
  • 15 g petražolių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Šlauneles nulupti, atskirti ir pamirkius piene šaldyti apie 50 min. Nusausinti, įtrinti prieskoniais, apvolioti miltais. Kepti 100 g sviesto po 3 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Sudėti į lėkštę. Į tą pačią keptuvę, kurioje kepė šlaunelės, ištirpdyti likusį sviestą, suberti smulkintą česnaką ir kepti 3 min., kol paruduos. Išspausti citrinos sultis, suberti smulkintas petražoles ir paruoštu padažu užpilti varlių šlauneles. Galima patiekti su česnakine duona.

 

2 porcijos

100 g 230 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

Varlių šlaunelės su džiūvėsėliais

 

varlių šlaunelės (5)

 
  • 10 varlių šlaunelių
  • 240 ml pieno
  • 2 kiaušiniai
  • 4 šaukšteliai maltų džiūvėsėlių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Šlauneles nulupti, atskirti ir pamirkius piene šaldyti apie 50 min. Nusausinti, įtrinti prieskoniais, pamirkyti kiaušinių plakinyje ir apvolioti džiūvėsėliais. Kepti iš visų pusių, kol susidarys auksinė plutelė. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

2 porcijos

100 g 230 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

Varlių šlaunelės su Bešamelio padažu

 

varlių šlaunelės (1)

 
  • 15 varlių šlaunelių
  • Šaukštelis džiovintų čiobrelių ir rozmarinų
  • Šaukštelis malto džiovinto imbiero
  • 2 šaukštai medaus
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 4 šaukštai miltų
  • 100 ml aliejaus
  • Druskos pagal skonį

Padažui:

  • 75 g sviesto
  • 75 g miltų
  • 350 ml pieno
  • Svogūnas
  • 5 gvazdikėliai
  • 3 šakelės petražolių
 

Gaminimas. Šlauneles nuplauti, nusausinti ir įtrinti druskos, čiobrelių, rozmarinų, imbiero, medaus ir alyvuogių aliejaus mišiniu. Marinuoti bent 30 min. Apvolioti miltais ir kepti iš visų pusių iki rusvai auksinio atspalvio.

 

Padažui puode ištirpdyti sviestą, suberti miltus ir nuolat maišant virti, kol masė taps auksinio atspalvio. Po truputį supilti kambario temperatūros pieną ir maišyti, kol neliks gumuliukų. Įdėti per pusę perpjautą svogūną, gvazdikėlius ir į kekę surištas petražoles, pasūdyti. Puodą įdėti į vandens vonelę ir 20 min. lėtai troškinti. Paruoštą padažą nukošti.

 

Apkeptas šlauneles sudėti į kepimo indą, užpilti padažu. Kepti 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 ℃.

 

4 porcijos

100 g 285 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

Varlių šlaunelės tešloje 

 

varlių šlaunelės (3)

 
  • 10 varlių šlaunelių
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštas sojų padažo
  • Citrina
  • Čiobrelių šakelė
  • 0,25 šaukštelio malto kardamono
  • Druskos, maltų baltųjų pipirų pagal skonį
  • 400 ml aliejaus

Tešlai:

  • 4 šaukštai miltų
  • Kiaušinis
  • 2 šaukštai grietinėlės
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Šaukštelis česnako miltelių
 

Gaminimas. Šlauneles nuplauti.

 

Marinatui susmulkinti česnaką, sumaišyti su sojų padažu ir citrinos sultimis, pasūdyti, suberti prieskonius ir smulkintus čiobrelius. Mėsą užpilti marinatu, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis kambario temperatūroje.

 

Tešlai kiaušinį išplakti su druska, pipirais ir česnako milteliais, supilti grietinėlę ir nuolat maišant suberti miltus. Maišyti, kol neliks gumuliukų. Tešla turi būti tiršta.

 

Gilioje keptuvėje įkaitinti aliejų. Išimti šlauneles iš marinato, apvolioti miltais, nukratyti perteklių. Pamirkyti tešloje ir sudėti į verdantį aliejų. Kepti, kol paruduos ir iškils į paviršių. Riebalų perteklių nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

2 porcijos

100 g 407 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

Varlių šlaunelės grietinėlės padaže

 

varlių šlaunelės (2)

 
  • 600 g varlių šlaunelių
  • 1 l vandens
  • 2 kubeliai vištienos sultinio
  • 750 ml grietinėlės
  • 50 g sviesto
  • 5 skiltelės česnako
  • 30 g valgomųjų svogūnėlių
  • Poro pagal skonį
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • Aliejaus kepti
 

Gaminimas. Šlauneles nuplauti. Iš karšto vandens ir sultinio kubelių paruošti sultinį. Į verdantį sultinį sudėti šlauneles. Kai sultinys vėl užvirs, šlauneles išgriebti kiaurasamčiu. Smulkintus svogūnėlius, česnaku ir mėsą iškepti. Šlauneles išimti. Į keptuvę, kurioje liko svogūnai su česnakais, supilti grietinėlę ir šiek tiek sultinio. Troškinti nuolat maišant, kol padažas sutirštės. Pagardinti prieskoniais. Pabaigoje suberti smulkintą porą. Šlauneles patiekti aplietas padažu.

 

3 porcijos

100 g 263 kcal

Ruošti 50 min.

 

Salotos su varlių šlaunelėmis

 

varlių šlaunelės (6)

 
  • 6 varlių šlaunelės
  • 30 g sviesto
  • 45 ml aliejaus
  • 2 šaukštai krakmolo
  • Šaukštelis česnako miltelių, džiovintų krapų
  • Pusė šaukštelio sausų garstyčių
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
  • 20 alyvuogių be kauliukų
  • Kietai virtas kiaušinis
  • 6 vyšniniai pomidorai
  • 5 salotų lapai
  • 100 g marinuotų jūrų dumblių

Užpilui:

  • Šaukštelis medaus
  • Pusės citrinos sulčių
  • Šaukštelis Dižono garstyčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 0,25 šaukštelio džiovintų krapų
  • Druskos, maltų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas. Marinatui sumaišyti prieskonius, sausas garstyčias, druską ir šaukštą aliejaus. Sumaišyti su šlaunelėmis ir bent 30 min. marinuoti. Marinuotas šlauneles apvolioti krakmolu. Kepti sviesto ir aliejaus mišinyje iš visų pusių, kol apskrus. Atvėsinti, išimti kaulus ir supjaustyti mėsą.

 

Užpilui sumaišyti nurodytus ingredientus.

 

Salotų lapus suplėšyti ir sudėti į lėkštes. Uždėti mėsą, pjaustytą kiaušinį, per pusę perpjautus pomidorus ir smulkintas alyvuoges. Ant viršaus sudėti jūrų dumblius ir aplieti užpilu.

 

2 porcijos

100 g 87 kcal

Ruošti 1,5 val.

 

 
Spausdinti