Šių metų vasario 10-ąją, iš karto po Užgavėnių, prasideda gavėnios periodas. Tai reiškia, kad 7 savaites iki šv. Velykų yra rekomenduojama atsisakyti mėsos, nesilinksminti: nedainuoti, nerengti šokių, vestuvių ir kitų iškilmių. Kaip maitintis per gavėnią?

 

Kepta tilapija su kaparėlių padažu

 

"žuvis"

  • 250 – 500 g tilapijų filė
  • 4 pomidorai
  • 2 šaukštai kaparėlių
  • 2 šaukštai citrinų sulčių
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 120 ml itališko salotų padažo
  • Šaukštelis smulkintų petražolių

Itališkam salotų padažui:

  • 6 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštai baltojo vyno acto
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 2 skiltelės česnako
  • Šaukštelis džiovintų bazilikų
  • 0,75 šaukštelio maltos raudonos paprikos
  • Raudonėlių pagal skonį
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
 

Gaminimas

 

Pirmiausiai paruošti itališką salotų padažą. Galima net prieš dieną. Paprasčiausiai visus ingredientus gerai sumaišyti. Uždengti ir laikyti šaldytuve.

 

Tilapijos filė padėti ant kepimo skardos ir patepti aliejumi. Sudėti stambiai supjaustytus pomidorus. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, kol bus visiškai iškepusi (apie 10 minučių). Kol žuvis kepa, sumaišyti itališką salotų padažą su citrinų sultimis, kaparėliais ir petražolėmis. Keptą žuvį patiekti aplietą padažu.

 

4 žmonėms

100 g apie 96 kcal

Paruošimo laikas: apie 15 min

Spausdinti