Įdaryti kalmarai
2016-10-27 16:04Norite kažko egzotiško ir originalaus? Išsikepkite kalmarų! Šis receptas nesudėtingas, kad pavyks net daug patirties gaminant maistą neturintiems asmenims. Įdaryti kalmarai iškepę būna labai sultingi, skanūs ir švelnaus skonio. Kalmarai, kaip ir kitos jūros gėrybės, yra laikomi afrodiziakais. Todėl šis patiekalas idealiai tinka romantiškai vakarienei dviem!
- 2 kalmarai
- 2 kiaušiniai
- 2 šaukštai grietinės
- 50 g sūrio
- Krapų pagal skonį
- Šaukštas sojų padažo
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus kepti
Gaminimas
Kalmarus nuvalyti ir nuplauti po tekančiu vandeniu. Sudėti į verdantį, pasūdytą vandenį ir virti 2 – 3 minutes, po to atvėsinti. Kietai išvirti kiaušinius ir palikti, kad atvėstų. Nulupti, supjaustyti ir šiek tiek pabarstyti druska. Smulkiai supjaustytus krapus sumaišyti su tarkuotu sūriu ir kiaušiniais. Paskaninti druska, pipirais, grietine. Kalmarus įdaryti žalumynų ir kiaušiniu mase. Groteles patepti aliejumi. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180°, apie 15 minučių. Kepsninėje kepti iš abiejų pusių po 8 – 12 minučių.
2 porcijos
100 g apie 94 kcal
Paruošimo laikas: apie 20 min