Havajietiška vištiena su ananasais
2012-12-05 13:55- 2 šaukštai sviesto
- 4 vištienos krūtinėlės
- 1 ½ puodelio, supjaustytų 2,5 cm juostelėmis, salierų
- 4 ananasų griežinėliai
- raudonoji paprika
- ½ puodelio vištienos sultinio
- 3 šaukštai „Tia Maria“ kavos likerio
Gaminimas
Ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą keptuvėje. Kai sviestas išsilydys, sudėkite vištienos krūtinėles. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.
Keptuvę uždenkite ir troškinkite 4 minutes. Apverskite vištienos krūtinėles, vėl pagal skonį įdėkite prieskonių, uždenkite ir troškinkite 4 minutes. Šį veiksmą kartokite, kol vištiena visiškai iškeps – maždaug 16 – 20 minučių. Tada sudėkite vištienos krūtinėles į karščiui atsparią lėkštę. Lėkštę uždenkite ir įdėkite į iki 65 °C įkaitintą orkaitę, kad neatšaltų.
Tuo metu į keptuvę sudėkite salierus, papriką ir ananaso griežinėlius. Įberkite prieskonių ir kepkite 2 – 3 minutes. Tada supilkite vištienos sultinį ir troškinkite dar 2 minutes.
Ištraukite iš orkaites vištienos krūtinėles ir sudėkite prie daržovių padažo. Atskirai uždekite kavos likerį ir juo apipilkite vištienos krūtinėles.