• 200 g kuskuso
  • 340 g saldžiųjų kukurūzų
  • 4 pomidorai
  • 6 džiovinti abrikosai
  • Agurkas
  • Raudonasis svogūnas
  • 30 g moliūgų arba saulėgrąžų sėklų
  • 4 g petražolių
  • Pusės citrinos sultys
  • 270 ml daržovių sultinio
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Kuskuso kruopas supilti į puodą, užpilti sultiniu, uždengti ir palikti brinkti 10 minučių.

 

Kukurūzus, supjaustytus pomidorus, agurkus, svogūną, abrikosus sudėti į dubenį. Įpilti aliejaus ir citrinos sulčių, įberti druskos ir pipirų pagal skonį. Sumaišyti.

 

Atsargiai išmaišyti kuskuso kruopas šakute. Sudėti daržoves ir susmulkintas petražoles bei moliūgų arba saulėgrąžų sėklas. Salotas sandariai uždaryti ir sukratyti. Papuošti mėtos šakele.

 

100 g apie 200 kcal

Spausdinti