Greitai ir lengvai!
2019-12-03 09:01Kartais gaminant maistą norisi leistis į neįtikėtinas ir ilgas kulinarines keliones. Tačiau būna ir taip, kad pilvas groja maršą, todėl mėgautis šiltu bei gardžiu patiekalu norisi kuo greičiau. Be to, po sunkios dienos tikrai ne kasdien norisi visą vakarą sukiotis virtuvėje.
Jautiena su grybais
100 g apie 270 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 600 g jautienos nugarinės
- 200 g pievagrybių
- Šaukštas smulkintos imbiero šaknies
- 200 g svogūnų
- 200 g morkų
- 70 ml austrių padažo
- 40 ml sojų padažo
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Jautieną supjaustyti gabalėliais, pakepinti ir laikyti šiltai. Imbierą kepti ant silpnos ugnies apie 2 min. Tada sudėti smulkintas daržoves, grybus ir kepti dar apie 3 min. Tuomet sudėti jautieną, supilti padažus, pagardinti prieskoniais, išmaišyti ir kaitinti 3–4 min., kol sutirštės. Galima patiekti su ryžiais arba makaronais.
Makaronai itališkai
100 g apie 350 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 340 g makaronų
- 2 porai
- 450 g gliaudytų krevečių
- Tarkuota citrinos žievelė
- 180 ml grietinėlės
- 290 g špinatų
- Sviesto kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Makaronus virti sūdytame vandenyje apie 10 min. Paskui nukošti ir laikyti šiltai. Porus susmulkinti, pagardinti prieskoniais ir pakepinti. Tada sudėti krevetes, suberti citrinos žievelę, išmaišyti ir kepti dar apie 5 min. Grietinėlę sumaišyti su makaronais, pagardinti prieskoniais ir kaitinti ant silpnos ugnies apie 2 min. Tada sumaišyti su krevečių mišiniu, špinatais, išmaišyti ir kaitinti dar apie 2 min. Patiekti karštus.
Aštrus vištienos troškinys
100 g apie 290 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 600 g vištienos filė
- 250 ml vištienos sultinio
- Saldžioji paprika
- Svogūnas
- Morka
- Aitrioji paprika
- 3 skiltelės česnako
- Šaukštas aitriosios paprikos miltelių
- Šaukštelis maltų kmynų
- 0,5 šaukštelio maltų kalendrų
- 430 g konservuotų juodųjų pupelių
- 450 g konservuotų pomidorų
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Vištieną supjaustyti gabalėliais, sumaišyti su smulkinta saldžiąja paprika, svogūnu, morka ir kepti ant stiprios ugnies apie 5 min. Tada sudėti smulkintą aitriąją papriką, česnako skilteles, suberti paprikos miltelius, kmynus, kalendras, išmaišyti ir kepti dar apie 2 min. Galiausiai sudėti pupeles, pomidorus, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kaitinti apie 15 min. Patiekti karštą.
Meksikietiškos kesadilijos
100 g apie 490 kcal
2 žmonėms
Paruošimo laikas apie 35 min.
- 4 šaukštai salsos padažo
- 2 tortilijos
- 210 g konservuotų pupelių
- Svogūnas
- 100 g keptos vištienos
- 100 g čederio
- 20 g kalendrų
- Aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Salsos padažą užtepti ant tortilijų. Ant vienos jų tolygiai paskirstyti pupeles, smulkintą svogūną, vištieną ir tarkuotą čederį. Tada apibarstyti kalendromis, pagardinti prieskoniais, užvožti kita tortilija ir kepti ant silpnos ugnies apie 4 min. Paskui apversti ir kepti dar apie 2 min. Patiekti supjausčius gabalėliais. Galima valgyti su mėgstamais padažais arba daržovių salotomis.
Menkė su lęšių ir ryžių plovu
100 g apie 360 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 560 g menkės filė
- 250 g lęšių
- 250 g ryžių
- 3 raudonieji svogūnai
- Citrina
- 20 g petražolių
- 20 g kepintų migdolų
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Ryžius, lęšius suberti į verdantį vandenį, pasūdyti ir virti ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Tada nukelti nuo ugnies ir palikti brinkti apie 10 min. Svogūnus susmulkinti ir kepti ant silpnos ugnies apie 7 min. Menkę supjaustyti gabalėliais, pagardinti prieskoniais, pakepinti ir laikyti šiltai. Ryžius, lęšius sumaišyti su svogūnais, apšlakstyti iš citrinos išspaustomis sultimis, apibarstyti petražolėmis ir kepti ant silpnos ugnies apie 4 min. Tada suberti riešutus ir išmaišyti. Patiekti su menke.
Kepta lašiša su pankoliais
100 g apie 140 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 700 g lašišos filė
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
- Citrina
Garnyrui:
- Pankolis
- Ilgavaisis agurkas
- 100 g graikiško jogurto
- Šaukštas obuolių acto
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Lašišą supjaustyti gabalėliais, įtrinti prieskoniais, dėti į kepimo indą ir apšlakstyti aliejumi. Tada ant viršaus uždėti griežinėliais pjaustytą citriną ir kepti apie 12 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros.
Pankolį, agurką supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su likusiais garnyrui skirtais ingredientais ir pagardinti prieskoniais.
Lašišą patiekti apšlaksčius gautu garnyru. Galima papuošti mėgstamais žalumynais.
Ėrienos šonkauliukai su žirneliais
100 g apie 205 kcal
3 žmonėms
Paruošimo laikas apie 45 min.
- 14 ėrienos šonkauliukų
- 4 šaukštai alyvuogių aliejaus
Garnyrui:
- 300 g šaldytų žirnelių
- 200 g fetos
- 10 g mėtų lapų
- 410 g konservuotų lęšių
- 60 ml baltojo vyno acto
- 2 šaukštai miltelinio cukraus
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Ėrieną gausiai apibarstyti prieskoniais, apšlakstyti aliejumi ir kepti 10–15 min. ant grotelių orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C temperatūros.
Žirnelius užpilti verdančiu vandeniu ir virti ant silpnos ugnies apie 4 min. Tada nukošti ir palikti nusivarvėti. Paskui sumaišyti su kubeliais pjaustyta feta, smulkintais mėtų lapais, likusiais garnyrui skirtais ingredientais ir pagardinti prieskoniais.
Šonkauliukus patiekti su garnyru. Galima papuošti mėgstamais žalumynais.
Kiaulienos troškinys su rozmarinais
100 g apie 280 kcal
4 žmonėms
Paruošimo laikas apie 1 val.
- 500 g kiaulienos nugarinės
- 2 šaukšteliai smulkintų rozmarinų
- Šaukštas miltų
- 250 g grybų
- Česnako skiltelė
- 300 ml daržovių sultinio
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį
Gaminimas
Kiaulieną supjaustyti gabalėliais ir pagardinti prieskoniais. Miltus sumaišyti su rozmarinais. Tada sudėti kiaulienos gabalėlius ir gerai išmaišyti. Mėsą kepti ant stiprios ugnies apie 10 min., kol gražiai apskrus. Grybus taip pat pakepinti. Tuomet sudėti kiaulieną, trintą česnako skiltelę, supilti sultinį, pagardinti prieskoniais ir kaitinti iki užvirimo. Paskui sumažinti ugnį ir troškinti dar apie 5 min., kol mėsa suminkštės. Galima patiekti su daržovėmis ir ryžiais arba bulvėmis.