Javainių batonėliai – ne tik gardus, bet ir sveikatai naudingas užkandis. Juos paprasta ir greita pagaminti, o naudoti galima įvairiausius ingredientus. Perpratus gamybos technologiją, lengva kurti savo receptus.

 

Figų sų anakardžiais ir spanguolėmis

 

20 porcijų

100 g 272 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Šaukštas kokosų aliejaus
  • 100 g kokosų drožlių
  • 130 g džiovintų spanguolių
  • 275 g džiovintų figų
  • 2 šaukštai medaus
  • Pusė šaukštelio druskos
  • 150 g anakardžių

GAMINIMAS. Visus ingredientus, išskyrus anakardžius, sutrinti elektriniu trintuvu iki rupios vientisos masės. Suberti riešutus ir viską dar šiek tiek permalti, bet nestipriai, kad anakardžiai būtų sukapoti gabalėliais. Paruoštą masę tolygiai paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Užkloti kepimo popieriumi ir stipriai paslėgti. Dėti į šaldytuvą 2 val. Supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais.

 

Homemade,Raw,Coconut,Cranberry,Cashew,Fig,Bars.,Snack,Food.,Energy

 

Klasikiniai avižiniai

 

12 porcijų

100 g 364 kcal

Ruošti 2,5 val.

 
  • 230 g avižinių dribsnių
  • 80 g migdolų
  • 115 g medaus
  • 55 g sviesto
  • 50 g rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • 60 g razinų

GAMINIMAS. Dribsnius ir smulkintus migdolus 10 min. skrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Medų, sviestą, cukrų, vanilės ekstraktą ir druską lėtai kaitinti puode, kol sviestas išsilydys, o cukrus visiškai ištirps. Suberti skrudintus dribsnius su migdolais, gerai išmaišyti ir palikti 5 min. pravėsti. Suberti razinas ir dar kartą išmaišyti. Masę tolygiai paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Užkloti kepimo popieriumi ir stipriai paslėgti. Dėti į šaldytuvą 2 val. Supjaustyti porcijos dydžio batonėliais.

 

Homemade,Granola,Bars

 

Traškūs kakaviniai

 

8 porcijos

100 g 321 kcal

Ruošti 1 val.

 
  • 250 g avižinių dribsnių
  • 80 g lazdynų riešutų
  • 40 g razinų
  • 40 g spanguolių
  • 25 g nesaldintos kakavos miltelių
  • Žiupsnelis druskos
  • 180 g nesaldžios obuolių tyrės
  • 80 ml klevų sirupo
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

GAMINIMAS. Dribsnius ir šiek tiek smulkintus riešutus 10 min. skrudinti orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Išėmus palikti 5 min. atvėsti. Suberti razinas, spanguoles, kakavą, druską. Išmaišyti. Kitame dubenyje sumaišyti obuolių tyrę, klevų sirupą ir vanilės ekstraktą. Mišinį pilti ant sausų ingredientų ir viską gerai išmaišyti. Masę tolygiai paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Išėmus 10 min. palikti atvėsti. Supjaustyti porcijos dydžio gabalėliais.

 

Cereal,Bar,With,Nuts,And,Chocolate,,Selective,Focus

 

Datulių su riešutais

 

12 porcijų

100 g 247 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 350 g džiovintų datulių be kauliukų
  • 100 g džiovintų abrikosų
  • 70 g migdolų
  • 40 g moliūgų sėklų
  • 3 šaukštai kokosų aliejaus
  • 2 šaukštai nesaldintos kakavos miltelių

GAMINIMAS. Datules ir abrikosus elektriniu trintuvu sutrinti iki tyrės. Suberti migdolus ir moliūgų sėklas. Viską dar kartą permalti – riešutus ir sėklas susmulkinti iki mažyčių gabalėlių. Supilti išlydytą kokosų aliejų, suberti kakavą ir gerai išmaišyti. Masę tolygiai paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Užkloti kepimo popieriumi ir stipriai paslėgti. Dėti į šaldytuvą bent 1 val. Supjaustyti porcijos dydžio batonėliais.

 

Delicious,Peanut,Chocolate,Bar,Made,With,Date,Fruit,,Cocoa,Mass,

 

Glaistyti šokoladu

 

13 porcijų

100 g 369 kcal

Ruošti 2 val.

 

JAVAINIAMS:

  • 80 g migdolų
  • 80 g graikinių riešutų
  • 180 g avižinių dribsnių
  • 20 g maltų sėmenų
  • Šaukštas ispaninių šalavijų sėklų
  • 25 g kokosų drožlių
  • 40 g medaus
  • 25 g kokosų aliejaus
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • Šaukštas migdolų sviesto

GLAISTUI:

  • Pusė šaukšto kokosų aliejaus
  • 200 g juodojo šokolado
  • 50 g graikinių riešutų

GAMINIMAS. Pusę riešutų ir dribsnių elektriniu trintuvu sumalti iki rupių trupinių. Sumaišyti su likusiais skaldytais riešutais, dribsniais, sėmenimis, sėklomis bei kokosų drožlėmis. Medų, kokosų aliejų, cinamoną ir migdolų sviestą lėtai kaitinti, kol išsilydys į vientisą padažą. Užpilti ant sausų ingredientų, išmaišyti. Masę tolygiai paskleisti kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C. Išėmus leisti visiškai atvėsti.

 

Glaistui kokosų aliejų ir šokoladą išlydyti garų vonelėje. Gautu mišiniu aplieti atvėsusią javainių masę. Apibarstyti smulkintais riešutais. Dėti į šaldytuvą 1 val. Supjaustyti porcijos dydžio batonėliais.

 

Coconut,Granola,Bars,With,Chocolate,Glaze,And,Nuts.,Toning.,Selective

   

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė