Vasarą džiugina ne tik šilta saulė, poilsis, bet ir lengvi, gaivūs, nekaloringi saldumynai, todėl ją norisi prisiminti net tada, kai ateina ruduo. Karštymečio skanėstai neapkrauna skrandžio, tirpsta burnoje, todėl neįmanoma atsispirti vos paragavus!

 

desertai (6)

Kefyro želė

 
  • 1,5 l nerūgštaus kefyro
  • 3 šaukštai skysto medaus
  • 40 g želatinos
  • 120 ml šalto virinto vandens
  • 4 šaukštai vyšnių sirupo
  • Šaukštas tarkuotos apelsino žievelės
  • 200 g grietinės
  • Šaukštelis vanilinio cukraus
 

Gaminimas. Želatiną užpilti vandeniu, palikti 20 min. Į kitą dubenį supilti kefyrą, grietinę ir gerai išmaišyti. Pasaldinti medumi ir išplakti. Želatiną nuolat maišant lėtai kaitinti, kol visiškai ištirps. Suberti vanilinį cukrų ir tarkuotą žievelę, gerai išmaišyti. Trečdalį masės supilti į kitą indą ir sumaišyti su vyšnių sirupu. Rausvą želė supilstyti į indelius ir 15 min. šaldyti, kol sustings. Supilti baltą želė ir palaukti, kol visiškai sustings.

 

14 porcijų

100 g 82 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

desertai

Mangų putėsiai

 
  • 3 prinokę mangai
  • 200 ml riebios grietinėlės
  • 30 g rudojo cukraus
  • 30 g želatinos
  • 70 ml vandens
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas. Želatiną užpilti 30 ml šalto vandens ir brinkinti 5 min. Įpilti 40 ml šilto vandens ir šildyti vandens vonelėje, kol visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinti. Mangus nulupti, perpjauti, išimti kauliukus. Minkštimą sutrinti su grietinėle ir ruduoju cukrumi elektriniu trintuvu iki vientisos purios konsistencijos. Į mangų tyrę supilti želatiną, vėl išplakti ir supilstyti į indelius. Šaldyti 2 val., kol sustings. Patiekti papuošus mėtomis.

 

4 porcijos

100 g 95 kcal

Ruošti 2,5 val. 

 

desertai (3)

Baltojo šokolado putėsiai

 
  • 280 ml riebios grietinėlės
  • 140 g baltojo šokolado
  • 240 g maskarponės
  • 2 šaukštai miltelinio cukraus
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas. Sulaužyti ir ištirpinti šokoladą. Išplakti šaltą grietinėlę, sudėti maskarponę ir suberti miltelinį cukrų. Vėl išplakti ir atsargiai įmaišyti kambario temperatūros skystą šokoladą. Supilstyti į stiklines ir šaldyti, kol sustings. Patiekti papuošus mėtomis.

 

4 porcijos

100 g 319 kcal

Ruošti 2,5 val.

 

desertai (4)

Vaisiai su šokoladiniu padažu

 
  • 200 g juodojo šokolado
  • 200 g kokosų kremo
  • Didelė kriaušė
  • Didelis bananas
  • 2 dideli apelsinai
  • Citrina
  • 150 g įvairių uogų
  • 70 g graikinių riešutų ir anakardžių
  • 15 g vanilinio cukraus
 

Gaminimas. Kokosų kremą šildyti su vaniliniu cukrumi, kol šis ištirps. Sulaužyti šokoladą, sudėti į kremą ir maišant kaitinti, kol visiškai ištirps. Nutarkuoti citrinos žievelę ir išspausti sultis. Nulupti kriaušę, perpjauti ir išpjauti sėklalizdį. Minkštimą supjaustyti skiltelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis ir pabarstyti tarkuota žievele. Nulupti ir supjaustyti bananą, apelsinus, nuplauti uogas ir sumaišyti. Aplieti šokoladiniu padažu ir apibarstyti smulkintais riešutais.

 

4 porcijos

100 g 371 kcal

Ruošti 1,5 val. 

 

desertai (5)

Želė su vaisiais arbūze

 
  • 6 kg arbūzo
  • 35 g agaro miltelių
  • 260 g cukraus
  • 340 g vynuogių
  • 2 persikai
  • 2 kiviai
  • 340 g ananasų
  • Mandarinas
 

Gaminimas. Arbūzą perpjauti, išskobti minkštimą, išimti sėklas. Žievę supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Minkštimą sutrinti elektriniu trintuvu. Išspausti sultis, suberti cukrų, agaro miltelius ir kaitinti, kol visiškai ištirps ir pradės tirštėti. Į arbūzo žievės gabalėlius dėti pjaustytus vaisius ir uogas, užpilti arbūzine želė ir šaldyti per naktį.

 

20 porcijų

100 g 43 kcal

Ruošti 9 val.

 

desertai (2)

Kepti ananasai su ledais

 
  • Prinokęs ananasas
  • 20 g sviesto
  • 2 šaukštai miltelinio cukraus
  • 400 g plombyro
  • 40 g vaisių arba uogų sirupo
 

Gaminimas. Ananasą supjaustyti riekelėmis. Nupjauti žievę. Riekeles apibarstyti milteliniu cukrumi ir kepti įkaitintame svieste iš abiejų pusių. Apšlakstyti uogų sirupu. Patiekti su ledais.

 

10 porcijų

100 g 90 kcal

Ruošti 15 min.

 

desertai (1)

Žaliųjų citrinų šerbetas

 
  • Tarkuota žaliosios citrinos žievelė
  • 240 ml vandens
  • 100 g cukraus
  • 60 ml žaliųjų citrinų sulčių
  • 120 ml gazuoto mineralinio vandens
  • Mėtų puošti
 

Gaminimas. Tarkuotą žievelę užpilti vandeniu, suberti cukrų. Užvirinti, sumažinti kaitrą. Virti 5 min., atvėsinti. Gautą sirupą sumaišyti su žaliųjų citrinų sultimis ir mineraliniu vandeniu. Supilti į šaldymo indą ir laikyti 1,5 val. šaldiklyje. Gerai išmaišyti. Vėl dėti į šaldiklį ir šaldyti 4 val. Kas valandą pamaišyti.

 

2 porcijos

100 g 129 kcal

Ruošti 6 val.

 

 
Spausdinti