Gaivūs ir lengvi desertai su arbūzais
2023-06-26 10:11Karštomis vasaros dienomis net deserto lėkštutėje norisi lengvo, gaivaus ir paprasto. Būtent toks yra vasaros vaisių karalius – arbūzas. Ką gardaus iš jo paruoš smaližiai?
Arbūziniai ledai
4 porcijos
100 g 165 kcal
Ruošti 4 val.
- 460 g arbūzo minkštimo
- 120 ml saldinto sutirštinto pieno
GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti kubeliais ir 3–4 val. dėti į šaldiklį. Pusę atšaldyto arbūzo sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės. Sudėti saldintą pieną, permaišyti. Suberti likusį arbūzą ir vėl viską sutrinti elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos. Valgyti nedelsiant, patiekus serviravimo indeliuose.
Ant grotelių keptas arbūzas
8 porcijos
100 g 75 kcal
Ruošti 15 min.
- 3 šaukštai cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Pusė citrinos
- Arbūzas (apie 2 kg svorio)
- Šlakelis neutralaus skonio aliejaus kepti
- Šviežių bazilikų papuošti
GAMINIMAS. Cukrų sumaišyti su druska ir iš citrinos išspaustomis sultimis. Arbūzą supjaustyti riekelėmis, nusausinti popieriniu rankšluosčiu ir aptepti gautu pagardu. Lauko kepsninės groteles aptepti aliejumi. Įkaitinti iki 220–230 °C ir išdėlioti paruoštą arbūzą. Kepti po 2–3 min. iš kiekvienos pusės. Patiekti papuošus bazilikais.
Desertinė pica
6 porcijos
100 g 135 kcal
Ruošti 15 min.
- Didelė riekė arbūzo
- 200 ml plakamosios grietinėlės
- 30 ml klevų sirupo
- Šaukštas vanilinio cukraus
- 350 g mėgstamų uogų
- Šviežių bazilikų papuošti
GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti porcijos dydžio trikampėliais. Grietinėlę išplakti iki standumo kartu su klevų sirupu ir vaniliniu cukrumi. Paskirstyti lygiomis dalimis ant arbūzo gabalėlių. Ant viršaus dėti uogų, papuošti bazilikais. Patiekti sudėliojus į picos formą.
Sveikuoliškas pudingas
2 porcijos
100 g 187 kcal
Ruošti 40 min.
- 150 ml migdolų pieno
- 200 ml graikiško jogurto
- 1,5 šaukšto medaus
- 4 šaukštai ispaninių šalavijų sėklų
- 250 g arbūzo
- 100 g šilauogių
GAMINIMAS. Pieną sumaišyti su jogurtu, medumi ir sėklomis. Palikti 30 min. išbrinkti. Masę paskirstyti į serviravimo indelius. Sudėti kubeliais pjaustytą arbūzą ir šilauoges. Skaniausia patiekti atvėsintą.
Gaivus glotnutis
2 porcijos
100 ml 98 kcal
Ruošti 10 min.
- 300 g arbūzo be sėklų
- Bananas
- 60 ml apelsinų sulčių
- Keli šviežių mėtų lapeliai
- Žalioji citrina
- Šaukštas agavų sirupo
- Ledo kubelių patiekti
GAMINIMAS. Arbūzą ir bananą supjaustyti gabalėliais, užpilti apelsinų sultimis, suberti mėtų lapelius ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos tyrės. Įmaišyti iš žaliosios citrinos išspaustas sultis, agavų sirupą. Supilstyti į serviravimo indelius, įmesti ledo kubelių.
Autorius Jūratė Survilė