Gaivios salotos
2021-11-09 08:14Kasdien rekomenduojama suvalgyti bent 5 porcijas šviežių daržovių. Salotos – puikus pasirinkimas, kai norisi lengvų pietų ar skrandžio prieš miegą neapkraunančios vakarienės, tad pats metas išbandyti naujus receptus!
Vištienos ir perlinių kruopų
- 200 g vištos filė
- 2 vidutiniai agurkai
- 150 g šparaginių pupelių
- 150 g virtų perlinių kruopų
- 100 g įvairių salotų
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus pagal skonį
Gaminimas. Mėsą stambiai supjaustyti, pabarstyti prieskoniais ir iškepti. Šparagines pupeles virti sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Atvėsinti. Supjaustyti agurkus, vištieną pasmulkinti. Suplėšyti salotas ir sumaišyti su kruopomis, kepta vištiena, pupelėmis ir agurkais. Paskaninti prieskoniais ir apšlakstyti aliejumi.
2 porcijos
100 g 186 kcal
Ruošti 40 min.
Arbūzų ir pomidorų
- 300 g arbūzo
- 300 g pomidorų
- 150 g fetos
- Raudonasis svogūnas
- 100 g gražgarsčių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus pagal skonį
Gaminimas. Svogūną nulupti ir supjaustyti pusžiedžiais. Susmulkinti fetą, arbūzo minkštimą, pomidorus. Visus ingredientus sumaišyti su gražgarstėmis, pagardinti prieskoniais, apšlakstyti aliejumi ir išmaišyti.
2 porcijos
100 g 107 kcal
Ruošti 20 min.
Špinatų ir ridikėlių
- 100 g jaunų špinatų
- 5 ridikėliai
- Morka
- 100 g fetos
- Skrudintų migdolų pagal skonį
- Sezamų sėklų pagal skonį
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Šaukštelis citrinos sulčių
- Šaukštelis garstyčių
- Šaukštelis medaus
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
Gaminimas. Špinatus nuplauti ir 30 min. palaikyti šaltame vandenyje. Nusausinti ir sudėti į dubenį. Ridikėlius supjaustyti, morką sutarkuoti. Aliejų sumaišyti su medumi, citrinos sultimis ir garstyčiomis. Pagardinti prieskoniais. Ant žalumynų suberti ridikėlius, tarkuotas morkas, kubeliais supjaustytą fetą ir migdolus. Apšlakstyti gautu padažu ir apibarstyti sezamais.
2 porcijos
100 g 95 kcal
Ruošti 50 min.
Obuolių ir sūrio
- 2 obuoliai
- 30 g petražolių
- 40 g graikinių riešutų
- 100 g grietinėlės sūrio
- 2 šaukšteliai grūdėtųjų garstyčių
- Šaukštelis citrinos sulčių
- Šaukštelis medaus
- Šaukštas alyvuogių aliejaus
Gaminimas. Aliejų sumaišyti su citrinos sultimis, medumi ir garstyčiomis. Šiek tiek paplakti šakute. Atskirti petražolių lapelius. Susmulkinti riešutus. Obuolius supjaustyti griežinėliais ir sumaišyti su petražolėmis bei riešutais. Sudėti grietinėlės sūrį ir aplieti paruoštu padažu.
2 porcijos
100 g 127 kcal
Ruošti 20 min.
Alyvuogių ir fetos
- 200 g fetos
- 200 g žaliųjų alyvuogių
- 150 g įvairių salotų
- Šaukštas medaus
- Šaukštas balzaminio acto
- Šaukštelis garstyčių
- 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
- Druskos pagal skonį
Gaminimas. Medų sumaišyti su actu, aliejumi, garstyčiomis, pasūdyti. Šiek tiek paplakti šakute. Suplėšyti salotas ir sumaišyti su trupinta feta bei alyvuogėmis. Aplieti paruoštu padažu ir išmaišyti.
4 porcijos
100 g 126 kcal
Ruošti 15 min.
Šilauogių ir paprikų
- 200 g šilauogių
- 6 paprikos
- Pusė aitriosios paprikos
- Baltasis svogūnas
- Pusė žaliosios citrinos
- Bazilikų pagal skonį
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
Gaminimas. Svogūną nulupti ir supjaustyti. Susmulkinti visas paprikas ir bazilikus. Suberti šilauoges. Paskaninti prieskoniais. Apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis, sumaišyti ir šaldyti apie 1 val.
4 porcijos
100 g 62 kcal
Ruošti 1,5 val.
Vyšninių pomidorų ir avokadų
- 300 g vyšninių pomidorų
- Didelis avokadas
- 200 g konservuotų kukurūzų
- Česnako skiltelė
- Šaukštas citrinos sulčių
- Druskos, maltų pipirų pagal skonį
- Alyvuogių aliejaus pagal skonį
- Petražolių pagal skonį
Gaminimas. Avokadą nulupti ir supjaustyti. Apšlakstyti citrinos sultimis. Sudėti pjaustytus pomidorus, kukurūzus, petražoles ir išspaustą česnaką. Paskaninti prieskoniais, aplieti aliejumi ir išmaišyti.
2 porcijos
100 g 92 kcal
Ruošti 20 min.