Dieviško skonio indiški desertai
2021-08-31 08:13Indiški saldumynai pribloškia nuostabiu skoniu. Šioje šalyje kiekvienas ras mėgstamiausią desertą. Sąrašas saldėsių, kurių būtina paragauti Indijoje, ilgas, bet tradicinių indų konditerijos skanėstų galima pasigaminti ir patiems!
Ryžių pudingas „Kheer“
- 180 g ryžių
- 1 l pieno
- 20 g graikinių riešutų
- 20 g razinų
- 200 g cukranendrių cukraus
- Malto kardamono, ciberžolės, šafrano pagal skonį
- Lydyto sviesto pagal skonį
Gaminimas. Riešutus paskrudinti sausoje keptuvėje. Ryžius išvirti piene. Baigiant virti, suberti smulkintus riešutus, pagardinti prieskoniais. Nukelti ir įmaišyti razinas. Sudėti lydytą sviestą, suberti cukrų. Išmaišyti ir sudėti į dubenėlius.
4 porcijos
100 g 193 kcal
Ruošti 1 val.
Spurgos „Balushahi“
- 120 g miltų
- Šaukštelis kepimo miltelių
- 4 šaukštai jogurto
- 6 šaukštai lydyto sviesto
- 400 g cukraus
- 240 ml vandens
- 6 graikiniai riešutai
- 240 ml saulėgrąžų aliejaus
Gaminimas. Sirupui kaitinti vandenį su cukrumi, kol šis ištirps.
Sijotus miltus ir kepimo miltelius maišyti su lydytu sviestu, kol susidarys trupiniai. Supilti jogurtą ir šaukštą vandens. Išminkyti tešlą ir formuoti spurgas. Virti gerai įkaitintame aliejuje, kol gražiai apskrus. Pamirkyti sirupe ir apibarstyti smulkintais riešutais.
6 porcijos
100 g 434 kcal
Ruošti 1 val.
Žagarėliai „Jalebi“
Tešlai:
- 150 g miltų
- 200 ml vandens
- Pusė šaukšto grietinės
- Pusė šaukšto manų
- Žiupsnelis kepimo miltelių
- 3 šaukštai aliejaus
Sirupui:
- 200 g cukraus
- 120 ml vandens
- Šaukštelis citrinos sulčių
Gaminimas. Sijotus miltus sumaišyti su manais ir kepimo milteliais. Sudėti grietinę ir išmaišyti. Supilti vandenį ir išminkyti tešlą. Laikyti šiltai bent 2 val.
Sirupui kaitinti vandenį su cukrumi, kol šis ištirps. Supilti citrinos sultis ir virti dar apie 3 min. Atvėsinti.
Tešlą supilti į konditerinį maišelį siauru antgaliu. Įkaitinti aliejų. Išspausti spiralės formos žagarėlius. Kepti iš abiejų pusių, kol įgaus auksinį atspalvį. Nuvarvinti riebalų perteklių ir 5 min. mirkyti sirupe.
8 porcijos
100 g 253 kcal
Ruošti 2,5 val.
Saldainiai „Barfi“
- 200 g sviesto
- 200 g grietinės
- 200 g cukraus
- 200 g anakardžių
- 15 g vanilinio cukraus
- 500 g pieno miltelių
Gaminimas. Ištirpinti sviestą. Suberti cukrų. Maišant virti, kol suputos. Sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Nukelti, kai vėl suputos. Suberti vanilinį cukrų ir išplakti. Maišant supilti pieno miltelius. Turi išeiti tiršta klampi masė. Ją supilti į kepimo indą ir užberti smulkintų anakardžių. Riešutus lengvai paspausti ir šaldyti 1 val. Patiekti supjausčius norimo dydžio kvadratėliais.
5 porcijos
100 g 340 kcal
Ruošti 1,5 val.
Ledai „Kulfi“
- 360 ml pieno
- 125 g pieno miltelių
- 360 ml riebios grietinėlės
- 20 g migdolų
- 6 šaukštai cukraus
- 8 kardamonų ankštys
- Šafrano pagal skonį
- Mėtų puošti
Gaminimas. Išimti sėklas iš kardamonų ankščių ir sumalti. Kardamonų miltelius, kelias šafrano gijas, cukrų užpilti pienu ir užvirinti. Palikti uždengtame puode pritraukti 20 min. Suberti pieno miltelius ir išmaišyti. Nukošti per sietelį ir sumaišyti su grietinėle. Migdolus susmulkinti ir paskrudinti sausoje keptuvėje. Suberti į ledų formeles. Supilti grietinėlės masę. Laikyti 4 val. šaldiklyje. Patiekti papuošus mėtomis.
10 porcijų
100 g 280 kcal
Ruošti 5 val.
Mangų lasis
- Didelis mangas
- 240 ml graikiško jogurto
- 120 ml lieso pieno
- Šaukštas medaus
- Šaukštelis žaliosios citrinos sulčių
- Malto kardamono pagal skonį
Gaminimas. Nulupti mangą, susmulkinti ir išimti kauliuką. Minkštimą ir likusius ingredientus plakti elektriniu plaktuvu, kol suputos. Supilstyti į stiklines ir iškart patiekti.
2 porcijos
100 ml 102 kcal
Ruošti 10 min.
Avietinis lasis
- 350 ml natūralaus jogurto
- 100 ml šalto virinto vandens
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- 300 g aviečių
- Malto kardamono pagal skonį
Gaminimas. Visus ingredientus plakti elektriniu plaktuvu, kol suputos. Supilstyti į stiklines ir iškart patiekti.
2 porcijos
100 ml 102 kcal
Ruošti 10 min.