Gaminote picą ir liko tešlos? Labai gerai – iš jos galite paruošti stulbinamai gardžių desertų. Vietos tokiai saldžiai nuodėmei liks net po gardžiausios picos!

 

Desertinė bananų pica

 

6 porcijos

100 g 369 kcal

Ruošti 25 min.

 
  • 350 g storapadės picos tešlos (šios ir kituose receptuose naudojamos picos tešlos receptas čia)
  • 60 g sviesto
  • 50 g rudojo cukraus
  • Šaukštelis cinamono
  • 1/4 šaukštelio maltų anyžių
  • 2 bananai
  • 40 ml karamelinio padažo patiekti

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio apskritimą. Jį 8–10 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Apkepusį aptepti tirpintu sviestu (pusę pasilikti). Ant viršaus tolygiai užberti cukraus, cinamono ir anyžių mišinį. Bananus supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant picos. Apšlakstyti likusiu sviestu ir kepti 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti apšlaksčius karameliniu padažu.

 

Banana,And,Cinnamon,Pizza,In,A,Dark,Grey,Background,With

 

Cinamoninės bandelės

 

12 vnt.

100 g 324 kcal

Ruošti 35 min.

 

BANDELĖMS:

  • 450 g storapadės picos tešlos
  • 60 g sviesto
  • 2 šaukšteliai cinamono
  • 70 g cukraus

GALJUI:

  • 60 g kambario temperatūros sviesto
  • 250 g miltelinio cukraus
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto
  • 6 šaukštai karšto vandens

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą. Aptepti tirpintu sviestu ir tolygiai apibarstyti cinamono ir cukraus mišiniu. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į 12 lygių dalių. Paruoštas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Kol bandelės kepa, pasiruošti glajų. Sumaišyti sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą bei pamažu po šaukštą įmaišyti karštą vandenį. Turi išeiti gana tirštas glajus. Gausiai aptepti dar šiltas bandeles. Patiekti iš karto.

 

Closeup,Of,Several,Cinnamon,Buns.beautiful,Fresh,Cinnamon,Rolls,Close-up,On

 

Šokoladinė babka

 

10 porcijų

100 g 346 kcal

Ruošti 1,5 val.

 
  • 70 g migdolų riekelių
  • 180 g juodojo šokolado
  • Šaukštelis cinamono
  • 60 g šalto sviesto
  • 500 g storapadės picos tešlos

VIRŠUI:

  • 30 g kambario temperatūros sviesto
  • 40 g miltų
  • 50 g rudojo cukraus
  • Žiupsnelis druskos
  • Kiaušinis

GAMINIMAS. Migdolų riekeles skrudinti sausoje keptuvėje, kol dailiai pagels. Kartu su šokoladu, cinamonu ir sviestu trinti elektriniu trintuvu, kol susidarys stamboki trupiniai.

 

Iš tešlos iškočioti 0,5–1 cm storio pailgą lakštą. Paskleisti paruoštą įdarą. Lakštą sulenkti ir kraštus užspausti. Suformuoti ritinį ir jį perlenkti į pasagos formą. Tarpusavyje susukti pasagos galus, kad gautųsi pynė.

 

Pasiruošti pyrago viršaus pagardą: elektriniu plaktuvu sumaišyti visus ingredientus, išskyrus kiaušinį, iki trupinių konsistencijos.

 

Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir gausiai apibarstyti pasiruoštais pagardo trupiniais. Kepti 50–60 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 185 °C.

 

Cinnamon,Chocolate,Babka,On,A,Cooling,Rack,With,Milk

 

Riestainiai

 

6 vnt.

100 g 364 kcal

Ruošti 40 min.

 
  • 450 g storapadės picos tešlos
  • 480 ml šilto vandens
  • 2 šaukštai kepimo miltelių
  • Didelis kiaušinis
  • Rupios druskos pagal skonį

GAMINIMAS. Tešlą padalinti į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočioti po ilgą virvelę ir suformuoti riestainius.

 

Dubenyje sumaišyti šiltą vandenį su kepimo milteliais. Į šį mišinį trumpam panardinti kiekvieną riestainį. Paskui juos išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pagal skonį apibarstyti druska. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.

 

Freshly,Baked,Homemade,Soft,Pretzel,With,Salt,On,Rustic,Table.

 

Karamelinis obuolių pyragas

 

12 porcijų

100 g 347 kcal

Ruošti 50 min.

 
  • 350 g storapadės picos tešlos
  • 100 g rudojo cukraus
  • Pusė šaukštelio cinamono
  • 2 šaukštai karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
  • 220 g sviesto
  • 600 g konservuotų obuolių
  • 2 šaukštai cukraus

GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio apskritimą.

 

Rudąjį cukrų, cinamoną, karamelizuotą pieną ir sviestą kaitinti, kol viskas išsilydys. Sumažinti kaitrą ir pamaišant kaitinti dar 5 min.

 

Obuolius supjaustyti riekelėmis ir sumaišyti su paruoštu padažu. Išdėlioti ant tešlos, nuo kraštų paliekant bent 2 cm tarpą. Kraštus užlenkti ant įdaro, kad šis kepant neišbėgtų. Viršų apibarstyti cukrumi. Kepti 20–25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

 

Sweet,Cream,Pizza,With,Apple,And,Caramel,Icing,On,A

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė