Desertai su picos tešla
2024-02-11 15:05Gaminote picą ir liko tešlos? Labai gerai – iš jos galite paruošti stulbinamai gardžių desertų. Vietos tokiai saldžiai nuodėmei liks net po gardžiausios picos!
Desertinė bananų pica
6 porcijos
100 g 369 kcal
Ruošti 25 min.
- 350 g storapadės picos tešlos (šios ir kituose receptuose naudojamos picos tešlos receptas čia)
- 60 g sviesto
- 50 g rudojo cukraus
- Šaukštelis cinamono
- 1/4 šaukštelio maltų anyžių
- 2 bananai
- 40 ml karamelinio padažo patiekti
GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio apskritimą. Jį 8–10 min. kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Apkepusį aptepti tirpintu sviestu (pusę pasilikti). Ant viršaus tolygiai užberti cukraus, cinamono ir anyžių mišinį. Bananus supjaustyti riekelėmis ir išdėlioti ant picos. Apšlakstyti likusiu sviestu ir kepti 5 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 220 °C. Patiekti apšlaksčius karameliniu padažu.
Cinamoninės bandelės
12 vnt.
100 g 324 kcal
Ruošti 35 min.
BANDELĖMS:
- 450 g storapadės picos tešlos
- 60 g sviesto
- 2 šaukšteliai cinamono
- 70 g cukraus
GALJUI:
- 60 g kambario temperatūros sviesto
- 250 g miltelinio cukraus
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 6 šaukštai karšto vandens
GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio lakštą. Aptepti tirpintu sviestu ir tolygiai apibarstyti cinamono ir cukraus mišiniu. Susukti vyniotinį ir supjaustyti į 12 lygių dalių. Paruoštas bandeles dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Kol bandelės kepa, pasiruošti glajų. Sumaišyti sviestą, cukrų ir vanilės ekstraktą bei pamažu po šaukštą įmaišyti karštą vandenį. Turi išeiti gana tirštas glajus. Gausiai aptepti dar šiltas bandeles. Patiekti iš karto.
Šokoladinė babka
10 porcijų
100 g 346 kcal
Ruošti 1,5 val.
- 70 g migdolų riekelių
- 180 g juodojo šokolado
- Šaukštelis cinamono
- 60 g šalto sviesto
- 500 g storapadės picos tešlos
VIRŠUI:
- 30 g kambario temperatūros sviesto
- 40 g miltų
- 50 g rudojo cukraus
- Žiupsnelis druskos
- Kiaušinis
GAMINIMAS. Migdolų riekeles skrudinti sausoje keptuvėje, kol dailiai pagels. Kartu su šokoladu, cinamonu ir sviestu trinti elektriniu trintuvu, kol susidarys stamboki trupiniai.
Iš tešlos iškočioti 0,5–1 cm storio pailgą lakštą. Paskleisti paruoštą įdarą. Lakštą sulenkti ir kraštus užspausti. Suformuoti ritinį ir jį perlenkti į pasagos formą. Tarpusavyje susukti pasagos galus, kad gautųsi pynė.
Pasiruošti pyrago viršaus pagardą: elektriniu plaktuvu sumaišyti visus ingredientus, išskyrus kiaušinį, iki trupinių konsistencijos.
Pyrago viršų aptepti kiaušinio plakiniu ir gausiai apibarstyti pasiruoštais pagardo trupiniais. Kepti 50–60 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 185 °C.
Riestainiai
6 vnt.
100 g 364 kcal
Ruošti 40 min.
- 450 g storapadės picos tešlos
- 480 ml šilto vandens
- 2 šaukštai kepimo miltelių
- Didelis kiaušinis
- Rupios druskos pagal skonį
GAMINIMAS. Tešlą padalinti į 6 lygias dalis. Iš kiekvienos iškočioti po ilgą virvelę ir suformuoti riestainius.
Dubenyje sumaišyti šiltą vandenį su kepimo milteliais. Į šį mišinį trumpam panardinti kiekvieną riestainį. Paskui juos išdėlioti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Aptepti kiaušinio plakiniu ir pagal skonį apibarstyti druska. Kepti 20 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C.
Karamelinis obuolių pyragas
12 porcijų
100 g 347 kcal
Ruošti 50 min.
- 350 g storapadės picos tešlos
- 100 g rudojo cukraus
- Pusė šaukštelio cinamono
- 2 šaukštai karamelizuoto saldinto sutirštinto pieno
- 220 g sviesto
- 600 g konservuotų obuolių
- 2 šaukštai cukraus
GAMINIMAS. Iš tešlos iškočioti 1 cm storio apskritimą.
Rudąjį cukrų, cinamoną, karamelizuotą pieną ir sviestą kaitinti, kol viskas išsilydys. Sumažinti kaitrą ir pamaišant kaitinti dar 5 min.
Obuolius supjaustyti riekelėmis ir sumaišyti su paruoštu padažu. Išdėlioti ant tešlos, nuo kraštų paliekant bent 2 cm tarpą. Kraštus užlenkti ant įdaro, kad šis kepant neišbėgtų. Viršų apibarstyti cukrumi. Kepti 20–25 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.
Autorius Jūratė Survilė