Desertai su liofilizuotomis uogomis
2022-06-21 08:05Kartais net ne sezono metu norisi vasariškų skonių. Tačiau prekybos centrų lentynose ankstyvą pavasarį švieži vaisiai ir uogos neatrodo gundančiai. Padėtį gelbsti liofilizuotos, arba šaltyje džiovintos, uogos. Tai puikus užkandis, kurį galima dėti ir į desertus.
Šokoladiniai sausainiai su avietėmis
- 150 g miltų
- 2 šaukštai kakavos
- Druskos pagal skonį
- 115 g minkšto sviesto
- 35 g miltelinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 100 g juodojo šokolado
- Liofilizuotų aviečių puošti
Gaminimas. Miltus sumaišyti su kakava ir druska. Kambario temperatūros sviestą išplakti su milteliniu cukrumi ir kiaušiniais. Sumaišyti abi mases ir 15 min. laikyti šaltai. Ant kakava pabarstyto paviršiaus iškočioti maždaug 5 mm storio lakštą ir formele išpjauti apskritimus. Sausainius dėti ant kepimo popieriaus. Kepti apie 15 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 ℃. Kai atvės, aplieti tirpintu šokoladu ir užberti smulkintų liofilizuotų aviečių.
20 vnt.
100 g 501 kcal
Ruošti 1 val.
Šokoladas su riešutais ir braškėmis
- 300 g šokolado
- Šaukštas sviesto
- Pusė šaukštelio braškių sirupo
- 10 g liofilizuotų braškių
- 30 g migdolų
- Kokosų drožlių puošti
Gaminimas. Vandens vonelėje ištirpinti šokoladą su sviestu. Įmaišyti braškių sirupą, 8 g liofilizuotų braškių, smulkintus migdolus. Masę sukrėsti į formą, išlyginti, ant viršaus suberti likusias braškes ir kokosų drožles. Laikyti šaltai apie 50 min., kol sustings. Patiekti supjaustytą.
16 porcijų
100 g 423 kcal
Ruošti 1 val.
Baltasis šokoladas su braškėmis ir pistacijomis
- 100 g baltojo šokolado
- 10 g liofilizuotų braškių
- 30 g pistacijų
Gaminimas. Braškes ir pistacijas susmulkinti (šiek tiek atidėti puošimui). Šokoladą sulaužyti ir ištirpinti vandens vonelėje. Sumaišyti su uogomis ir riešutais, Supilti į formą, išlyginti. Suberti likusias braškes ir pistacijas. Laikyti šaltai apie 50 min., kol sustings. Patiekti supjaustytą.
4 porcijos
100 g apie 538 kcal
Ruošti 1 val.
Glotnutis su liofilizuotomis vyšniomis
- 75 g liofilizuotų vyšnių
- 300 ml apelsinų sulčių
- 200 ml pieno
Gaminimas. Vyšnias supjaustyti, užpilti sultimis, uždengti ir leisti pastovėti per naktį. Tada sutrinti elektriniu trintuvu. Supilti pieną ir vėl išplakti. Patiekti atšaldytą.
2 porcijos
100 ml 135 kcal
Ruošti 9 val.
Skrudinti dribsniai su braškėmis
- 200 g avižinių dribsnių
- 100 g migdolų
- 40 g kokosų drožlių
- 70 g moliūgų sėklų
- 70 g medaus
- 40 g kokosų žiedų cukraus
- 60 ml kokosų aliejaus
- 20 g liofilizuotų uogų
- Braškių džemo pagal skonį
Gaminimas. Ant kepimo popieriaus paskleisti dribsnius, migdolus, kokosų drožles ir moliūgų sėklas. Medų šildyti su cukrumi, kol ištirps, sumaišyti su kokosų aliejumi. Tolygiai paskirstyti ant dribsnių, riešutų ir sėklų. Kepti apie 35 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 150 ℃ (kepant kelis kartus pamaišyti). Kai atvėst, sumaišyti su liofilizuotomis uogomis. Patiekti su braškių džemu.
4 porcijos
100 g 408 kcal
Ruošti 2 val.
Ledai su braškėmis
- 360 ml riebaus pieno
- 360 ml riebios grietinėlės
- 5 kiaušinių tryniai
- 224 g cukraus
- Druskos pagal skonį
- Šaukštelis vanilės ekstrakto
- 34 g liofilizuotų braškių
Gaminimas. Pieną pašildyti su grietinėlę. Išplakti su tryniais, cukrumi, druska ir vanilės ekstraktu. Masę maišant kaitinti, kol sutirštės. Neleisti užvirti. Plikytą kremą supilti į dubenį ir sumaišyti su liofilizuotomis braškėmis. Uždengti ir šaldyti bent 5 val., kol sustings. Kas pusvalandį išmaišyti. Patiekti užbėrus smulkintų liofilizuotų braškių.
12 porcijų
100 g 336 kcal
Ruošti 6 val.
Prancūziški skrebučiai su kiviais ir uogomis
- 6 riekės batono
- 120 ml pieno
- Vanilės ekstrakto pagal skonį
- Cinamono pagal skonį
- Šaukštas medaus
- Kivis
- 20 g liofilizuotų uogų
- Sviesto pagal skonį
Gaminimas. Pieną išplakti su vanilės ekstraktu ir cinamonu. Plakinyje pamirkyti batono riekes ir apkepti iš abiejų pusių. Ant skrebučių dėti mažą gabalėlį sviesto, medaus, kivio griežinėlių ir užberti liofilizuotas uogas.
6 vnt.
100 g 244 kcal
Ruošti 15 min.