Lauko kepsninėje įprasta gaminti mėsos, žuvies ar daržovių patiekalus. Visgi čia galima paruošti ir paprastus, greitus bei itin gardžius vasariškus desertus!

 

 Ananasų riekelės

 

4 porcijos

100 g 114 kcal

Ruošti 20 min.

 
  •  Nedidelis ananasas
  •  35 g sviesto
  •  Šaukštas medaus
  •  Pusė šaukštelio mėtų sirupo

GAMINIMAS. Ananasą supjaustyti riekelėmis.

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su medumi bei mėtų sirupu. Gautu padažu ištepti ananaso riekeles ir 6–8 min. kepti lauko kepsninėje. Patiekti šiltas.

 

Grilled,Pineapple,Slices,With,Fresh,Mint,On,Olive,Wooden,Cutting

 

Kepti kaštainiai

 

6 porcijos

100 g 385 kcal

Ruošti 25 min.

 
  •  600 g kaštainių
  •  30 g sviesto
  •  3 šaukšteliai rudojo cukraus
  •  Pusė šaukštelio cinamono

GAMINIMAS. Kaštainių viršų įpjauti peiliu, kad išeitų X formos įpjova.

 

Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu. Gautu mišiniu gerai apvolioti kaštainius. Kepti apie 20 min. lauko kepsninėje. Patiekti šiltus.

 

Chestnuts,In,A,Pan,On,A,Wooden,Background

 

Kriaušių puselės

 

4 porcijos

100 g 156 kcal

Ruošti 25 min.

 
  •  2 didelės kriaušės
  •  30 sviesto
  •  2 šaukštai klevų sirupo
  •  150 ml plakamosios grietinėlės
  •  Šaukštas miltelinio cukraus
  •  Graikinių riešutų puošti

GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su klevų sirupu. Gautu mišiniu aptepti kriaušių puseles. Kepti apie 15 min. lauko kepsninėje.

 

Per tą laiką išplakti grietinėlę su cukrumi. Ja pagardinti iškeptas kriaušes. Papuošti sausoje keptuvėje skrudintais smulkintais riešutais.

 

Side,View,Of,Sweet,Grilled,Pears,With,Cream,And,Nuts.

 

Zefyrų ir braškių iešmeliai

 

2 porcijos

100 g 211 kcal

Ruošti 10 min.

 
  •  60 g kepamųjų zefyrų
  •  300 g braškių
  •  Šaukštas šviežiai spaustų apelsino sulčių

GAMINIMAS. Zefyrus porą minučių kepti lauko kepsninėje. Pakaitomis su braškėmis suverti ant medinių iešmelių. Apšlakstyti apelsino sultimis.

 

Close,Up,Gourmet,Grilled,Strawberry,And,Marshmallow,On,Stick,On

 

Keptas arbūzas

 

4 porcijos

100 g 78 kcal

Ruošti 15 min.

 
  •  Pusė nedidelio arbūzo
  •  2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
  •  2 šaukštai medaus
  •  Žiupsnelis druskos
  •  Šviežių mėtų puošti

GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti mažesniais gabalėliais. Iš abiejų pusių apipurkšti aliejumi ir aptepti medumi (jeigu kietas, išlydyti). Saikingai pasūdyti. Kepti apie 10 min. lauko kepsninėje, ant viršaus išdėliojus mėtas.

 

Sweet,Burned,Watermelon,With,Red,Pepper,And,Mint.,Grilled,Watermelon

 

 

Spausdinti

 

Autorius Jūratė Survilė