Desertai lauko kepsninėje
2024-06-10 09:06Lauko kepsninėje įprasta gaminti mėsos, žuvies ar daržovių patiekalus. Visgi čia galima paruošti ir paprastus, greitus bei itin gardžius vasariškus desertus!
Ananasų riekelės
4 porcijos
100 g 114 kcal
Ruošti 20 min.
- Nedidelis ananasas
- 35 g sviesto
- Šaukštas medaus
- Pusė šaukštelio mėtų sirupo
GAMINIMAS. Ananasą supjaustyti riekelėmis.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su medumi bei mėtų sirupu. Gautu padažu ištepti ananaso riekeles ir 6–8 min. kepti lauko kepsninėje. Patiekti šiltas.
Kepti kaštainiai
6 porcijos
100 g 385 kcal
Ruošti 25 min.
- 600 g kaštainių
- 30 g sviesto
- 3 šaukšteliai rudojo cukraus
- Pusė šaukštelio cinamono
GAMINIMAS. Kaštainių viršų įpjauti peiliu, kad išeitų X formos įpjova.
Sviestą išlydyti ir sumaišyti su cukrumi bei cinamonu. Gautu mišiniu gerai apvolioti kaštainius. Kepti apie 20 min. lauko kepsninėje. Patiekti šiltus.
Kriaušių puselės
4 porcijos
100 g 156 kcal
Ruošti 25 min.
- 2 didelės kriaušės
- 30 sviesto
- 2 šaukštai klevų sirupo
- 150 ml plakamosios grietinėlės
- Šaukštas miltelinio cukraus
- Graikinių riešutų puošti
GAMINIMAS. Kriaušes perpjauti pusiau, išimti sėklalizdžius. Sviestą išlydyti ir sumaišyti su klevų sirupu. Gautu mišiniu aptepti kriaušių puseles. Kepti apie 15 min. lauko kepsninėje.
Per tą laiką išplakti grietinėlę su cukrumi. Ja pagardinti iškeptas kriaušes. Papuošti sausoje keptuvėje skrudintais smulkintais riešutais.
Zefyrų ir braškių iešmeliai
2 porcijos
100 g 211 kcal
Ruošti 10 min.
- 60 g kepamųjų zefyrų
- 300 g braškių
- Šaukštas šviežiai spaustų apelsino sulčių
GAMINIMAS. Zefyrus porą minučių kepti lauko kepsninėje. Pakaitomis su braškėmis suverti ant medinių iešmelių. Apšlakstyti apelsino sultimis.
Keptas arbūzas
4 porcijos
100 g 78 kcal
Ruošti 15 min.
- Pusė nedidelio arbūzo
- 2 šaukštai saulėgrąžų aliejaus
- 2 šaukštai medaus
- Žiupsnelis druskos
- Šviežių mėtų puošti
GAMINIMAS. Arbūzą supjaustyti mažesniais gabalėliais. Iš abiejų pusių apipurkšti aliejumi ir aptepti medumi (jeigu kietas, išlydyti). Saikingai pasūdyti. Kepti apie 10 min. lauko kepsninėje, ant viršaus išdėliojus mėtas.
Autorius Jūratė Survilė