Saldumynai ir sveika mityba – suderinama? Tikrai taip! Net ir ribojant kalorijas ar tiesiog vengiant sunkumo jausmo po valgio, galima mėgautis gardžiu desertu. Šie skanėstai turi ne daugiau kaip 100 kalorijų 100 gramų porcijoje, tačiau jų skonis dėl to visai nenukenčia! Gaivūs, lengvi, kupini natūralaus saldumo – puikus pasirinkimas tiek vasariškam pavakariui, tiek jaukiai akimirkai su puodeliu kavos.

 

Kreminis ryžių pudingas

 

4 porcijos

100 g 95 kcal

Ruošti 35 min.

   
  • 80 g apvaliagrūdžių ryžių
  • 500 ml migdolų pieno
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Žiupsnelis druskos
  • Šaukštas klevų sirupo
  • Žiupsnelis cinamono
  • Migdolų puošti
 

GAMINIMAS. Ryžius perplauti ir kartu su pienu, druska bei vanilės ekstraktu lėtai virti dažnai maišant apie 30 min., kol ryžiai suminkštės, o masė sutirštės. Įmaišyti klevų sirupą. Paruoštą pudingą išpilstyti į indelius, apibarstyti cinamonu ir papuošti smulkintais migdolais. Galima tiekti šiltą arba atvėsusį.

 

Creamy,Rice,Pudding,Topped,With,Cinnamon,And,Almond,Served,In

 

Lengvas šokoladainis

 

6 porcijos

100 g 96 kcal

Ruošti 45 min.

 
  • 2 gerai sunokę bananai
  • 2 kiaušiniai
  • 30 g nesaldintos kakavos
  • Pusė šaukštelio kepimo miltelių
  • 100 g migdolų miltų
  • Žiupsnelis druskos
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Kelios braškės puošti
 

GAMINIMAS. Bananus sutrinti iki vientisos masės, įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti kakavą, kepimo miltelius, migdolų miltus, druską, vanilę ir viską maišyti, kol tešla taps glotni. Supilti į mažą kepimo popieriumi išklotą formą. Kepti apie 30 min. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C. Pateikti atvėsintą ir papuoštą braškėmis.

 

Homemade,Brownies,Made,From,Cocoa,,Eggs,And,Bananas.,Low-calorie,Dessert

 

Veganiški bananų ledai

 

2 porcijos

100 g 90 kcal

Ruošti 4 val.

 
  • 2 prinokę bananai
  • Šaukštas augalinio pieno (pvz., sojų, avižų ar migdolų)
  • Pusė šaukštelio vanilės ekstrakto
  • Mėtų puošti
 

GAMINIMAS. Bananus nulupti, supjaustyti griežinėliais ir bent 4 val. dėti į šaldiklį. Užšaldytus bananus kartu su pienu ir vanilės ekstraktu sutrinti elektriniu smulkintuvu iki glotnios tyrės. Patiekti iškart papuošus mėtomis.

 

Vegan,Raw,Alternative,Banana,Ice,Cream,,Frozen,Banana,Cream,,Sorbet

 

Pistacijų putėsiai

 

4 porcijos

100 g 98 kcal

Ruošti 3,5 val.

 

PAGRINDUI:

  • 50 g gliaudytų pistacijų
  • 2 šaukštai kokosų drožlių
  • Šaukštas klevų sirupo
  • Žiupsnelis druskos

PUTĖSIAMS:

  • Šaukštelis agaro
  • 2 šaukštai vandens (agarui ištirpinti)
  • 200 g šilkinio tofu
  • Šaukštas pistacijų sviesto (be cukraus)
  • 2 šaukštai augalinio pieno (pvz., migdolų)
  • Šaukštas klevų sirupo
  • Šaukštelis vanilės ekstrakto

PAPUOŠIMUI:

  • Kelios smulkintos pistacijos
  • Šviežių lapelių arba mikrožalumynų
 

GAMINIMAS. Pasiruošti pagrindą.Pistacijas ir kokosų drožles susmulkinti elektriniu trintuvu iki trupinių. Įmaišyti klevų sirupą ir druską. Gauta mase padengti nedidelių formelių nusegamais šonais dugną, suspausti ir dėti į šaldytuvą.

 

Pasiruošti putėsius. Agarą užpilti vandeniu ir trumpai pakaitinti (apie 1 min.), kol ištirps.

 

Tofu, pistacijų sviestą, augalinį pieną, klevų sirupą ir vanilę suplakti iki vientisos kreminės konsistencijos. Supilti agarą ir dar kartą išplakti. Masę supilti ant pagrindo ir dėti į šaldytuvą bent 3 val., kol sustings. Prieš patiekiant papuošti smulkintomis pistacijomis ir žalumynais.

 

Vegan,Gluten,Free,Low,Calorie,Dessert.,Round,Pistachio,Mousse,Cake

 

Uogų zefyrai

 

20 vnt.

100 g 85 kcal

Ruošti 12 val.

 
  • 100 g šaldytų arba šviežių aviečių arba braškių
  • 150 g obuolių tyrės be cukraus
  • Kiaušinio baltymas (kambario temperatūros)
  • 160 g cukraus
  • 6 g agaro
  • 60 ml vandens
 

GAMINIMAS. Uogas pertrinti per sietelį ir sumaišyti su obuolių tyre. Masę atšaldyti.

 

Baltymą išplakti iki standžių putų, pamažu dedant atšaldytą tyrę ir plakant toliau, kol masė taps puri.

 

Agarą sumaišyti su vandeniu ir kaitinti, kol ims tirštėti, tada supilti cukrų ir maišant virti dar 4–5 min., kol masė taps sirupu. Karštą sirupą plona srovele pilti į dideliu greičiu plakamą vaisių-baltymų masę. Masė sutvirtės ir pasidarys blizgi.

 

Šaukštu arba konditeriniu maišeliu ant kepimo popieriaus formuoti zefyrus. Palikti džiūti kambario temperatūroje bent 12 val., kol paviršius sutvirtės.

 

Pink,Berry,Marshmallow,Zephyr,On,White,Plate,On,A,Light

 
Spausdinti
 

Autorė Jūratė Survilė