Džemas gali būti ne tik saldus. Ispanai ir amerikiečiai mėgsta čioriso džemą, kurį tepa praktiškai ant visko: krekerių, sūrio, dešrainių, mėsainių, kitų sumuštinių, jautienos troškinių, bulvių košės ir visur kitur, kur įprasta dėti pomidorų padažo. Tai tikra mėsos ir aštraus maisto mėgėjų svajonė! Suintrigavome? Pabandykite pasigaminti patys! Tai nėra sudėtinga!

 

ciorisas

  • 1 raudonasis svogūnas (arba 2 – 3 valgomieji svogūnėliai)
  • 100 g čioriso dešros (aštrios)
  • Skiltelė česnako
  • Šaukštas pomidorų pastos
  • 0,25 šaukštelio džiovintų rozmarinų
  • 0,25 šaukštelio džiovintų čiobrelių
  • 150 ml obuolių sulčių
  • Šaukštas cukraus
  • Šaukštelis balzaminio acto
  • Šaukštelis sojų padažo
 

Gaminimas

 

Čioriso dešrą nulupti ir supjaustyti kubeliais. Svogūną susmulkinti. Į keptuvę sudėti dešrą ir pakepinti ant vidutinės ugnies. Kai pradės skirtis riebalai sudėti svogūnus. Pakepinti maišant kelias minutes, kol svogūnai taps permatomi. Įdėti išspaustą česnako skiltelę, džiovintų čiobrelių ir rozmarinų, toliau maišant pakepti dar 3 minutes. Dabar sudėti likusius ingredientus: cukrų, balzaminį actą, obuolių sultis, pomidorų pastą ir sojų padažą. Išmaišyti, šiek tiek padidinti ugnį ir pavirti 10 minučių. Drėgmės perteklius turi išgaruoti ir turi gautis gana tirštas padažas. Tačiau neperkepti, nes tada čioriso džemas bus per daug sausas. Keptuvės turinį sudėti į elektrinį trintuvą ir susmulkinti. Paruoštą čioriso džemą supilti į steriliai išvalytą stiklainį, užsukti dangtelį ir palikti šaldytuve 6 – 8 valandas. Per tą laiką džemas taps geros konsistencijos ir turtingesnio skonio. Džemą laikyti šaldytuve galima laikyti iki dviejų savaičių. Šiek tiek pailginti galiojimo laiką galima džemo viršų pašlaksčius alyvuogių aliejumi ir sandariai uždarius dangtelį, kad nebeliktų jokio kontakto su oru. Čioriso džemą galima tepti ant paskrudintų duonos riekelių.

 

15 – 20 porcijų

100 g apie 206 kcal

Paruošimo laikas: apie 6 val. 25 min

Spausdinti