Ar pastebėjote, kad vieni žmonės brokolinių kopūstų negali pakęsti, o kiti juos tiesiog dievina? Mokslininkai tvirtina, kad tai priklauso nuo genetikos: geno „TAS2R38“, nuo kurio priklauso, kaip žmogus suvokia kartumą. Šis patiekalas tiems, kurių šis genas yra neaktyvus! Brokolinių kopūstų salotos su fetos sūriu – skanus ir greitai paruošiamas užkandis.

 

  • 1 kg brokolinių kopūstų
  • Svogūnas
  • 200 g fetos sūrio (arba kito sūraus sūrio)
  • 100 ml grietinėlės
  • 15 g sviesto
  • 15 ml augalinio aliejaus
  • 15 g miltų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Brokolinius kopūstus supjaustyti žiedynais ir porą minučių apvirti pasūdytame vandenyje. Vandenį nupilti. Supjaustytus svogūnus pakepinti aliejuje. Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti miltus ir kepinti, kol įgaus auksinę spalvą. Supilti grietinėlę ir kaitinti ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Ant viršaus sudėti skrudintus svogūnus. Fetą ar kitą sūrį supjaustyti stambiais gabalėliais ir sumaišyti su brokoliniais kopūstais. Užpilti padažu.

 

100 g apie 230 kcal

Spausdinti