Tai tokio gerumo ir lengvumo tortas, kad valgai ir džiaugiesi. Biskvitai su cukinijomis išsiskiria minkštumu, drėgme ir skaniu rudeniškumu, o chia sėklos užtikrins, kad varškės kremas gautųsi purus ir gaivus. Pabandykite iškepti savo moksleiviams rugsėjo 1-osios proga, tikrai maloniai nustebsite.

 

Biskvitui reikės:

 

IMG_2414

  • 1 ir 1/2 stiklinės tarkuotos cukinijos (apie 300 g)
  • 2 kiaušinių
  • 150 ml stiklinės saulėgrąžų aliejaus
  • 1 nepilnos stiklinės cukraus
  • 1 a. š. vanilės ekstrakto
  • 1 nepilnos stiklinės kvietinių ar speltos miltų
  • 1 stiklinės ruginių miltų
  • 2 šaukštų sėlenų (kviečių ar rugių)
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 1 a. š. cinamono
  • 2/3 a. š. kepimo sodos
  • 1/2 a. š. kepimo miltelių
  • žiupsnio muskato riešuto
  • žiupsnio druskos
  • 50 g juodojo šokolado
  • saujos kepintų lazdyno ar migdolų riešutų
 

Avietiniam varškės ir ispaninio šalavijo kremui reikės:

  • 250 g kreminės varškės
  • 250 ml grietinėlės arba graikinio jogurto
  • 50 g cukraus
  • ½ citrinos žievelės bei sulčių
  • 150-200 g aviečių šaldytų ar šviežių
  • 80 ml (5 šaukštų ir vieno šaukštelio) ispaninio šalavijo sėklų

 

Gaminame: Cukiniją nuskutame, išimame sėklas, sutarkuojame burokine tarka. Dideliame dubenyje šluotele lengvai išplakame kiaušinius. Įmaišome aliejų, cukrų, sutarkuotą cukiniją ir vanilės ekstraktą. Viską palikite pusvalandžiui, kad cukinija išleistų sultis, kuriose ištirps cukrus. Kitame dubenyje sumaišome miltus, sėlenas ir sėmenis, cinamoną, muskato riešutą, kepimo miltelius, kepimo sodą ir druską, kapotą šokoladą ir riešutus. Gautą sausą mišinį įmaišome į cukinijų masę.

 

Dvi apvalias 20-24 cm skersmens kepimo formas išklojame kepimo popieriumi, į vieną sukrečiame pusę tešlos, į kitą likusią pusę, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje orkaitėje iki 180 C su vėjelio funkcija skirtingose lygiuose apie 20 – 30 minučių. Patikriname mediniu pagaliuku ar iškepė. Tik neperkepkite, kad nebūtų sausas pagrindas.

 

Gaminame pertepimą: į dubenį sudedame kreminę varškę ir grietinėlę ar jogurtą, cukrų ir gerai išplakame. Į varškės masę nutarkuojame pusės citrinos žievelę, įspaudžiame pusės citrinos sultis. Jei turite aviečių, jas sutriname šakute. Suberiame trintas avietes bei ispaninio šalavijo (chia) sėklas į varškės masę ir padedame į šaldytuvą pusvalandžiui.

 

Kai torto papločiai atvėsta, juos pertepame varškės kremu ir papuošiame čiobreliais, uogomis, gėlėmis, riešutais, kaip tik jūsų fantazijai norisi labiausiai.