Grikiai – tai produktas, kurį rastume tikriausiai visuose namuose. Dažniausiai grikiai valgomi kaip garnyras prie mėsos patiekalų arba iš jų verdama košė su pienu. Tačiau ne tik tai galima gaminti iš grikių. Iš grikių galima gaminti net balandėlius!

 

grikiai

Balandėliai su grikiais

 
  • Pusė kopūsto
  • 90 g grikių
  • 300 g pievagrybių
  • 2 svogūnai
  • 1 – 2 morkos
  • Šaukštelis miltų
  • Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
  • Petražolių puošti
 

Gaminimas

 

Nuplauti grikių kruopas, suberti į pasūdytą vandenį ir išvirti košę. Grybus nuplauti ir išvirti, bet nuoviro neišpilti. Kelis grybus pasilikti puošimui, o likusius supjaustyti. Smulkiai supjaustyti svogūną ir pakepinti aliejuje. Pusę svogūnų pakepinti su grybais 3 – 4 minutes. Sumaišyti su grikiais. Kopūstų lapus pavirti 5 min. sūdytame vandenyje ir po to palikti, kad atvėstų. Nupjauti sustorėjusias kopūsto vietas. Ant lapo dėti 1 – 2 šaukštus grikių įdaro ir suvynioti. Morkas nuplauti ir stambiai sutarkuoti. Apkepti su likusiais svogūnais. Balandėlius šiek tiek apkepti, po to dėti į puodą, sudėti morkas su svogūnais, užpilti grybų nuoviru ir troškinti 30 – 40 minučių. Likus minutei įmaišyti su vandeniu sumaišytų miltų. Galima papuošti likusiais grybais ir petražolėmis.

 

4 – 5 porcijų

100 g apie 196 kcal

Paruošimo laikas: apie 75 min

Spausdinti