Pavasaris pamažu įsibėgėja ir vis labiau artėja laikas, kai daugelis žmonių vyks į iškylas gamtoje. Į tokias iškylas norisi pasiimti kokių nors lengvai paruošiamų ir sočių užkandžių arba pasigaminti ką nors gamtoje. Nustebinkite kitus iškylautojus, pavaišinę burnoje tirpstančiais baklažanų suktinukais…

 

  • 2 baklažanai
  • 100 g ožkų sūrio
  • 10 – 12 baziliko lapelių
  • 30 g gražgarsčių
  • 30 g česnakų laiškų
  • 30 ml alyvuogių aliejaus
  • Šaukštas balzaminio acto
  • Druskos ir pipirų pagal skonį

Gaminimas

 

Baklažaną supjaustyti plonomis ir lygiomis riekelėmis. Apkepti iš abiejų pusių. Atvėsusius griežinėlius pabarstyti druska ir pipirais. Sutrupinti ožkų sūrį. Ant kiekvieno baklažano griežinėlio uždėti šiek tiek sūrio, baziliko lapelį ir kelis lapelius gražgarsčių, vėl pabarstyti druska ir pipirais, susukti į ritinėlį, galima persmeigti dantų krapštuku. Visus suktinukus sudėti į plastikinę dėžutę, taip, kad jie neišsivyniotų, uždengti maistine plėvele ir palikti šaldytuve 12 valandų. Į iškylą pasiimti ne tik dėžutę baklažano suktinukų, bet ir laiškinių česnakų, kuriuos supjaustytus užberti ant suktinukų ir pašlakstyti balzaminiu actu.

 

100 g apie 130 kcal

Spausdinti