Azijietiškos virtuvės patiekalai (+ 3 receptai)
2018-03-15 09:48Mėgstate eksperimentuoti virtuvėje? Tuomet tikrai norėsite išbandyti šiuos tris receptus! Azijietiška virtuvė jau nebėra mums labai tolima ir neįprasta. Įvairių patiekalų galima paskanauti restoranuose arba pasigaminti patiems iš produktų, randamų beveik kiekviename prekybos centre. Tai ne taip sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. Tiesiog reikia žinoti kelias gudrybes.
„Tom Yum Kung“ sriuba
- 300 ml kokosų pieno
- 300 ml žuvies sultinio
- 5 citrinžolių stiebeliai
- 1 cm imbiero šaknies
- Aitrioji paprika
- 10 krevečių
- 5 kalendrų šakelės
- 4 šitakiai (valgomieji danteniai)
- Šaukštas žuvies padažo
- 0,5 šaukštelio rudojo cukraus
- 3 skiltelės česnako
- Šaukštas augalinio aliejaus
- 0,5 šaukštelio sezamų aliejaus
- Žalioji citrina
Gaminimas
Valgomuosius dantenius ir krevetes išvirti. Citrinžoles, česnaką, imbierą smulkiai supjaustyti. Česnakus su pipirais pakepinti sezamų ir kito augalinio aliejaus mišinyje ir sutrinti. Kokosų pieną ir sultinį supilti į puodą, kai užvirs į sriubą sudėti citrinžoles ir imbierą. Tada sudėti česnakų ir pipirų mišinį ir pavirti 1 – 2 min. Įpilti žuvies padažo. Sudėti supjaustytus grybus ir virti dar 2 min. Supilti šviežiai spaustos žaliosios citrinos sultis ir cukrų. Atsargiai pamaišyti. Sudėti krevetes ir netrukus sriubą nukelti nuo ugnies. Prieš patiekiant užberti smulkiai pjaustytų, šviežių kalendrų.
4 porcijos
100 g apie 105 kcal
Paruošimo laikas: apie 45 min
Greitai paruošiami „Spring rolls“ rytietiški suktinukai
- 2 virtos morkos
- Svogūnas
- 100 g salotų
- 4 šaukštai duonos džiūvėsėlių
- Alyvuogių aliejaus kepti
- Petražolių pagal skonį
- Druskos, maltų, juodųjų pipirų pagal skonį
- Ryžių popieriaus suktinukams
Gaminimas
Svogūną nulupti, smulkiai supjaustyti ir pakepinti aliejuje. Virtas morkas smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su džiūvėsėliais bei keptu svogūnu. Šiek tiek pakepinti. Nuplauti salotų lapus. Ryžių popierių prieš naudojimą keletą sekundžių merkti į vandenį ir sulankstyti, kad būtų keli sluoksniai. Ant ryžių popieriaus dėti salotų lapus ir daržovių įdarą. Atsargiai susukti ryžių popierių. Supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
4 porcijos
100 g apie 142 kcal
Paruošimo laikas: apie 20 min
Bananai tešloje
- 3 vidutiniai bananai
- 100 g ryžių miltų
- 50 g miltelinio cukraus
- 100 ml gazuoto vandens
- 2 šaukštai žemės riešutų sviesto
Gaminimas
Į miltus lėtai supilti gazuotą vandenį ir išmaišyti liesos grietinės konsistencijos tešlą. Bananus nulupti, supjaustyti į tris dalis. Bananus pamirkyti tešloje ir kepti su žemės riešutų sviestu, kol taps traškūs ir gražios, auksinės spalvos. Keptus bananus pabarstyti milteliniu cukrumi.
3 porcijos
100 g apie 252 kcal
Paruošimo laikas: apie 15 min