avietiniai ledai

Ledai – vienas mėgstamiausių desertų ne tik tarp vaikų, bet ir suaugusiųjų. Ar kada nors bandėtė skanių ir sveikų ledų pasigaminti namuose? Pasirodo, tai visai nesudėtinga. Reikia tik kelių ingredientų, šaldymo kameros ir truputėlio kantrybės, kol jie sustings ir bus paruošti valgyti!

  • 300 g aviečių
  • 450 g lieso natūralaus jogurto
  • Bananas
  • 50 g medaus
  • Mediniai pagaliukai ir ledų formelės
 

Gaminimas

 

Avietes nuplauti ir palikti nusivarvėti. Jogurtą sumaišyti su smulkintu bananu ir sutrinti iki vientisos masės. Avietes sumaišyti su medumi ir kaitinti, kol užvirs. Po to šilumą sumažinti ir troškinti apie 5 min. Paskui sirupą perkošti per tankų sietelį. Avietes per tą patį sietelį pertrinti – sėklas išmesti, o minkštimą sudėti į sirupą. Palikti apie 30 min. atvėsti. Po to sumaišyti su jogurto mase ir perpilti į šaldymui skirtą indą. Šaldyti apie 5 val. kas valandą išimant ir masę sutrinant. Paskutinį kartą sutrynus supilstyti masę į ledų formeles, įsmeigti medinius pagaliukus ir palikti šaldiklyje, kad vėl sustingtų.

 

100 g apie 280 kcal

2–3 žmonėms

Paruošimo laikas: apie 6 val.

Spausdinti