Apelsininis pyragas
2012-09-23 07:36- 250 g sviesto
- 225 g cukraus
- Žiupsnelis druskos
- 2 šaukštai apelsinų likerio
- 3 kiaušiniai
- 4 kiaušinių tryniai
- 100 g miltų
- Tarkuotų 2 apelsinų žievelių
- Tarkuotų citrinos žievelių
- Šaukštas citrinos sulčių
- 100 g krakmolo
- 1/2 pakelio kepimo miltelių
- 100 g maltų migdolų
- 100 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių
- 100 g apelsinų džemo
- 200 g cukraus pudros
- 3 šaukštai apelsino sulčių
- Sviesto kepimo indui patepti
- Maltų sausainių kepimo indui pabarstyti
Gaminimas
Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės. Suberti druską ir supilti apelsinų likerį. Įmušti kiaušinius ir sudėti trynius. Įmaišyti 2 šaukštus miltų. Supilti citrinos sultis ir suberti tarkuotas apelsinų bei citrinos žieveles. Persijoti likusius miltus. Krakmolą, miltus, kepimo miltelius, migdolus bei 80 g smulkintų apelsinų žievelių suberti į tešlą. Kepimo indą ištepti sviestu, pabarstyti maltais sausainiais ir tolygiai supilti tešlą. Kepti apie 1,5 val. orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros. Atvėsusį pyragą aptepti pakaitintu apelsinų džemu. Cukraus pudrą sumaišyti su 3 šaukštais apelsino sulčių ir šiuo glajumi aptepti pyragą. Apibarstyti likusioms apelsinų žievelėmis ir palaukti, kol išdžius paviršius.