Andalūziška žuvienė
2017-06-28 15:49Ši aštri sriuba su žuvimi, pomidorais ir paprikomis patiks bet kokiam skoniui. Andalūzija – tai autonominis Ispanijos regionas. Andalūzijos širdis – Sevilija. Andalūzija – tai piečiausias Ispanijos regionas, kuriam didelę įtaką padarė maurų (musulmonų) kultūra ir religija. Turistus iš viso pasaulio Andalūzija traukia dėl istorijos, nuostabios gamtos ir vietinių tradicijų. Nesvarbu, ar artimiausiu metu planuojate kelionę į šį pasaulio kraštą, ar kada nors buvote ten seniai, ar kol kas apie tai šiuo metu net pagalvoti nedrįstate – Andalūzijos skonius galite pajusti savo namų virtuvėje. Tereikės kelių ingredientų ir andalūziška žuvienė paruošta!
Andalūziška žuvienė
- 500 g menkių
- Aitrioji paprika
- 2 skiltelės česnako
- 4 pomidorai
- Saldžioji paprika
- Svogūnas
- 0,5 l pomidorų sulčių
- 300 ml žuvų sultinio
- Šakelė rozmarino
- 100 ml alyvuogių aliejaus pagal skonį
- Druskos pagal skonį
Gaminimas
Menkes nuplauti, nusausinti ir supjaustyti. Aitriąją papriką ir česnakus smulkiai supjaustyti, sumaišyti su rozmarinais ir sumaišyti su alyvuogių aliejumi. Aptepti prieskoniniu aliejumi žuvį ir palikti valandą marinuotis. Pomidorus supjaustyti riekelėmis, paprikas ir svogūnus – kubeliais. Išgriebti žuvį iš marinato ir pakepinti, kol taps gražaus, auksinio atspalvio. Į keptuvę įpilti šiek tiek marinato ir pakepinti svogūnus. Įdėti pjaustytos saldžiosios paprikos, pomidorų ir patroškinti 5 minutes. Supilti pomidorų sultis, sultinį, paskaninti druska. Virti ant vidutinės ugnies 10 minučių. Sudėti žuvį ir pavirti dar 5 minutes.
4 porcijų
100 g apie 76 kcal
Paruošimo laikas: apie 90 min