Aitroko skonio spanguolės tinka ir antriesiems, ir konditeriniams patiekalams. Jos gali būti naudojamos šviežios arba džiovintos. Jei kasdien suvalgysite šiek tiek šių raudonų uogų, sustiprinsite imuninę sistemą ir išvengsite peršalimo ligų. Šios rudens uogos naudingos smegenų veiklai, širdžiai, odai ir figūrai. Kartu su lašiša jos sudaro puikų duetą.

 

zuvis

  • 1 kg lašišos filė su oda
  • 100 g spanguolių
  • 240 g sviesto
  • Šaukštas citrinų sulčių
  • 2 šaukšteliai rausvųjų pipirų
  • Krapų, druskos pagal skonį
 

Gaminimas

 

Minkštą sviestą, smulkintus krapus, spanguoles sumaišyti su citrinos sultimis, druska ir traiškytais rausvaisiais pipirais. Lašišos filė gabalus sudėti ant grotelių oda žemyn. Viršų aptepti sviesto mišiniu. Kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 200 laipsnių, 10 – 15 minučių. Į orkaitę, prieš kepant žuvį, įdėti indą su vandeniu ir šiek tiek keptuvėje apdegintomis alksnio pjuvenomis.

 

100 g apie 245 kcal

Paruošimo laikas: 30 min

7 porcijos

Spausdinti